Як енергетики готуються до холодної пори?

Суспільство

До листопада триватимуть роботи з підготовки до зимового періоду. Втім, станом на сьогодні, вже проведено 70% запланованих заходів.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.


Відповідно до Інвестиційної програми, цьогоріч більшість зусиль енергетиків спрямовані на покращення надійності електропостачання.


Лише за ІІ квартал 2024 року фахівцями компанії було побудовано 28 розвантажувальних трансформаторних підстанцій (ТП) 6-10/0,4 кВ, здійснено заміну шаф трансформаторних підстанцій та заміну 19 силових трансформаторів 6-10/0,4 кВ. Щоб покращити якість і надійність електропостачання, також виконано роботи з реконструкції ПЛ-0,4 – 10 кВ загальною довжиною понад 13 км; розпочато роботи з реконструкції декількох високовольтних підстанцій.


Окрім робіт, які проводяться згідно з Інвестпрограмою, працівники АТ «Прикарпаттяобленерго» проводять щорічні заходи з підготовки до холодних температур. Зокрема, традиційну чистку трас повітряних ліній для того, щоб така погода, як дощ, шквальний вітер чи налипання мокрого снігу не спричинили масове падіння гілок або цілих дерев на лінії електропередачі. Наразі проведено чистку траси ПЛ 35-110 кВ в обсязі понад 35 км (половина запланованого) і 1330 км ПЛ 0,4-10 кВ.
Фоторепортаж з роботи наших працівників, які готуються до зниження температури, дивіться в дописі. На світлинах – демонтування масляного вимикача та встановлення елегазового.


Елегазовий вимикач має термін експлуатації 25 років, стійкий як до холоду, так і до спеки. Технічне обслуговування такого вимикача потрібно проводити лише раз у 12 років, коли капітальний ремонт масляного вимикача проводиться раз у 6 років



Переглядів: 233
banner