На Прикарпатті відбулася екологічна конференція, присвячена збереженню, відтворенню та раціональному використанню природних ресурсів об’єктів ПЗФ

Суспільство

9 серпня керівник апарату обласної державної адміністрації Ярослав Дем’янчук та начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Андрій Пліхтяк взяли участь у міжнародній тематичній науково-практичній конференції, присвяченій 20-й річниці з дня створення Галицького національного природного парку: «Збереження, відтворення та раціональне використання природних ресурсів об’єктів природо-заповідного фонду», яка відбулася у Галичі.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Галицьку територіальну громаду.


Наукова практична-конференція об’єднала керівників, фахівців Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, Галицького Національного природного парку, Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Галицької міської ради, тривіальних громад, громадських організацій, науковців Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Jarosławiu, PANS Jarosław. Wydziały, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Національного Лісотехнічного університету України, Університету Короля Данила, Український науково-дослідного інституту гірського лісівництва ім. П.С. Пастернака та Івано-Франківського національного медичного університету, які мали можливість онлайн на офлайн обговорити актуальні питання щодо захисту екологічних ресурсів природно-заповідних фондів.


Ярослав Дем’янчук привітав працівників Галицького національного природного парку з 20-ю річницею створення, вручив грамоти та подяки.


Під час пленарного засідання було презентовано роботу Галицького національно-природного парку.
Обговорили також вплив російської військової агресії на довкілля України, перспективи геотуристичного використання пам’яток неживої природи Галицького НПП та ідентифікації генотоксичних ризиків для біоти як складової алгоритму оцінювання впливу військових дій на природні екосистеми та інші питання.
«Зараз важливо знаходити шляхи вирішення проблем, пов’язаних з функціонуванням природоохоронних територій в сучасних умовах. Сьогоднішня конференція дозволить об’єднати екологічні ресурси національних природних парків та інших установ для розвитку наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, спрямованої на збереження природно-заповідного фонду України», – зазначив посадовець.
Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 193
banner