Карітас Івано-Франківськ організував круглий стіл для обговорення потреб територіальних громад в наданні соціальних послуг підтриманого проживання та стаціонарного догляду

Суспільство

Сьогодні Карітас Івано-Франківськ організував круглий стіл для обговорення потреб територіальних громад в наданні соціальних послуг підтриманого проживання та стаціонарного догляду, а також медичних послуг мобільної та стаціонарної паліативної допомоги для важкохворих.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Карітас Івано-Франківськ


Участь у заході взяли заступниця Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА Ганна Попович, керівництво Карітасу – директор о. Володимир Чорній та заступниця директора Наталія Козакевич, представники територіальних громад Калуського та Івано-Франківського районів, координатори проєктів Центру догляду вдома та працівники мультидисциплінарної мобільної бригади паліативної допомоги Карітасу Івано-Франківськ.


💬Під час круглого столу ми представили свою багаторічну діяльність у сфері надання соціальних послуг догляду вдома та паліативного догляду для важкохворих мешканців нашого міста. Найбільший акцент зробили на презентації новоствореного Притулку для літніх людей, який розташований у с.Войнилів Калуського району.


Починаючи з листопада 2023 року Притулок надав прихисток для 67 людей похилого віку з числа ВПО. Станом на сьогодні там проживає 33 людини, дві третини з яких потребують сторонньої допомоги та догляду, у багатьох зруйновані домівки та немає рідних, які б ними опікувались. Відповідно до кінця війни, а можливо і до кінця життя, такі люди потребуватимуть нашої допомоги.
Розуміючи свою соціальну відповідальність за стареньких та важкохворих людей, які опинились в складній життєвій ситуації, Карітас завершує створення Медичного центру.


У приміщенні зроблений капітальний ремонт: коридори, палати та туалети облаштовані для людей з особливими потребами. Попереду – отримання медичної ліцензії від Міністерства охорони здоров’я та офіційне відкриття центру для допомоги людям в потребі.


Завдяки спільним зусиллям Карітасу, місцевої влади та жертводавців ми зможемо надавати соціальну послугу підтриманого проживання та стаціонарного догляду для літніх і важкохворих людей як з числа ВПО, так з числа місцевих жителів для того, щоб покращити якість їхнього життя в немочі.


Тільки завдяки соціальній згуртованості та співвідповідальності ми зможемо досягти значних результатів і підтримати тих, хто найбільше цього потребує!


Круглий стіл відбувся в рамках проєкту “Притулок для осіб похилого віку в Україні” за фінансової підтримки Caritas Österreich.
Медичний центр діятиме в рамках проєкту “Паліативна допомога для вразливих категорій населення в Україні”, який впроваджується спільно з Caritas Ukraine та за фінансової підтримки міжнародних донорів Renovabis та Cordaid.


Переглядів: 287
banner