Відбулося засідання 64 сесії Бурштинської міської ради

Суспільство

Традиційно розпочали засідання сесії з бюджетних питань. Зокрема, начальник фінансового відділу Ольга Петровська доповіла про виконання бюджету Бурштинської громади за І півріччя 2024 року (переглянути – http://surl.li/mdnbfx).


Пише Голос-Інфо з посиланням на Бурштинську міську раду.


Внесено і зміни до бюджету – депутати направили кошти на заходи, пов’язані з облаштуванням котелень у м. Бурштин, на виплату заробітної плати працівникам закладів освіти громади, у зв’язку із дефіцитом освітньої субвенції, на оплату праці сезонних працівників з благоустрою, які працюють у селах громади. Було спрямовано кошти і КП «Житловик», зокрема – для відшкодування різниці між діючими (збитковими) та економічно-обґрунтованими тарифами на послуги підприємства. А також – на погашення заборгованості КП «Житловик» за електроенергію, щоб не допустити вимкнення важливих об’єктів та не залишити місто без холодної води.


Окрім цього, на сьогоднішній сесії депутати спрямували для підготовки до опалювального сезону 1 200 000 грн, які отримали від інших громад Прикарпаття. Щиро дякуємо громадам за розуміння нашої ситуації та фінансову підтримку.


Депутати підтримали звернення Бурштинської міської ради до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука щодо не допущення зниження частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування податку на доходи фізичних осіб із 64% до 60%, а також щодо припинення вилучення з доходів бюджетів територіальних громад податку на доходи фізичних осіб грошового забезпечення, одержаного військовослужбовцями.
В новій редакції затверджено Концепцію індустріального парку «Бурштин». Уже триває підготовка пакету необхідних документів для подання до уповноваженого державного органу для внесення індустріального парку до Реєстру індустріальних парків.


Відділу освіти і науки Бурштинської міської ради доручено забезпечити у межах своєї компетенції ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку, вихованців та учнів, які проживають чи перебувають в межах територіальної громади. Також затвердили розподіл територій обслуговування, закріплених за закладами загальної середньої освіти Бурштинської громади. Тобто за кожним закладом закріплено перелік вулиць та населених пунктів. Першочергово до закладів освіти будуть зараховуватися діти з відповідних закріплених територій. Також на вільні місця будуть зараховувати дітей, які не проживають на території обслуговування цього закладу.
Затвердили Програму розвитку дорожнього руху та його безпеки в Бурштинській міській територіальній громаді на 2024-2025 роки. Серед основних заходів – розробка Комплексної схеми організації дорожнього руху, облаштування майданчиків для паркування, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану існуючих вулиць, підвищення безпеки дорожнього руху, поліпшення інформаційного забезпечення учасників дорожнього руху та інші.


Ухвалено рішення призначити персональні стипендії Бурштинської міської ради для 17 обдарованих дітей Бурштинської громади. Це переможці або призери обласних, всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних, професійних, творчих, мистецьких конкурсів і фестивалів. Потягом липня працювала відповідна комісія, яка розглядала подані заявки. Відповідно до Положення про конкурс, право висування кандидатів на призначення Стипендії мають, заклади освіти ІІ-ІІІ рівня акредитації, позашкільні заклади ( у нашій громаді це коледжі та музична школа), які щороку до 1 січня та до 1 липня подають відділу у справах молоді та спорту документи за попередній рік періоду здобуття досягнень претендентом на отримання стипендії.


Внесли також зміни до Регламенту роботи міської ради, які в основному стосувалися того, що засідання депутатських комісій відтепер підлягають відеофіксації з подальшим оприлюдненням відео, крім інформації з обмеженим доступом.
З усіма рішеннями можна буде ознайомитися на нашому сайті.


Переглядів: 290
banner