Івано-Франківська міська рада прийняла звернення щодо вимоги прийняття у другому читанні проєкту Закону України № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій»

Суспільство
Івано-Франківська міська рада прийняла звернення щодо вимоги прийняття у другому читанні проєкту Закону України № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій»


Текст звернення:
Голові Верховної Ради України
Руслану СТЕФАНЧУКУ
Голові депутатської фракції політичної партії «Слуга народу»
Давиду АРАХАМІЇ
Голові депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
Юлії ТИМОШЕНКО
Співголові депутатської фракції політичної партії «Європейська солідарність»
Артуру ГЕРАСИМОВУ
Голові депутатської фракції
політичної партії «Голос»
Олександрі УСТІНОВІЙ
Голові депутатської групи «За майбутнє»
Тарасу БАТЕНКУ
Голові депутатської групи «Довіра»
Олегу КУЛІНІЧУ
Голові депутатської групи
«Платформа за життя та мир»
Юрію БОЙКУ
Голові депутатської групи
«Відновлення України»
Антоніні СЛАВИЦЬКІЙ
Сьогодні наша держава стоїть перед численними викликами, найбільшим з яких є військова агресією з боку російської федерації. У цьому контексті питання національної безпеки та державного суверенітету набувають особливої гостроти. Тому, ми, як нація, повинні зробити все можливе для захисту наших інтересів, суверенітету та єдності.


Одним із важливих кроків у цьому напрямку є прийняття законопроєкту про заборону діяльності московського патріархату на території України як організації, яка афілійована з центрами впливу релігійної організації, управління якою здійснюється в державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Московський патріархат, маючи тісні зв’язки з російським урядом і спецслужбами, десятиліттями використовується як інструмент впливу на внутрішні справи нашої країни. Через пропаганду та дезінформацію, які поширюються його представниками, створюється небезпека дестабілізації суспільства та підриву державного суверенітету. Саме тому питання заборони його діяльності стало нагальним і принциповим в сфері національної безпеки.
Заборона діяльності московського патріархату є необхідною для захисту українського суспільства від зовнішнього впливу та загроз, які він несе. Це не тільки питання політики, а й духовного і культурного захисту нашого народу. Наша держава повинна суверенно управляти своїми релігійними справами, без втручання з боку інших країн. В умовах військової агресії з боку росії ми не можемо ігнорувати потенційні загрози, які виникають через діяльність церковних структур, пов’язаних з агресором. Прийняття законопроєкту про заборону московського патріархату стане кроком до зміцнення нашої незалежності.


Вважаємо, що більшістю народних депутатів свідомо затягується процес розгляду і ухвалення законопроєкту. Очевидними є намагання не приймати рішення. Це свідчить або про відповідну вказівку «згори», або про те, що серед народних депутатів є адепти російської церкви, які блокують дане рішення. В умовах складної політичної ситуації, деякі депутати використовують свій мандат для захисту і просування інтересів держави-агресора. Такі дії, зокрема, і виражаються у саботажі законопроєктів, які спрямовані на захист національних інтересів України. Імена таких осіб має знати вся країна. Це стане також боротьбою і проти внутрішньої п’ятої колони. Тому, ми, депутати міської Івано-Франківської міської ради закликаємо депутатів Верховної ради проявити рішучість в цьому питанні. Адже ми маємо бути відповідальними щодо того, хто і як впливає на майбутнє української нації.


В жодному разі не можна затягувати час з дієвими рішеннями, бо це грає на руку ворогу. Закликаємо об’єднатися навколо цієї ініціативи та підтримати зусилля, спрямовані на захист нашої країни від зовнішніх загроз. Це наш обов’язок перед майбутніми поколіннями та перед самими собою.


На основі вищезазначеного, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України з вимогою розглянути в другому читанні та проголосувати за законопроект № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій». Тільки рішучими діями ми зможемо звільнитися від російського впливу.
Звернення схвалено
на пленарному засіданні
чергової 45-ї сесії міської ради
2 серпня 2024 року



Переглядів: 239
banner