Звернення Івано-Франківської міської ради щодо вимоги належного розслідування вбивства Ірини Фаріон

Суспільство

Вбивцю Ірини Фаріон мають знайти! І головне – всіх, хто причетний до цього. Як так сталося, що підготовка до такого вбивства залишилася поза увагою?! Вимагаємо покарати винних!”,-Руслан Марцінків


Про це Голос-Інфо дізнається від Руслана Марцінківа.


Звернення з вимогою належного розслідування вбивства Ірини Фаріон

Опубліковано: 2024-08-02 10:23:00

Міністру внутрішніх справ України 
Ігорю КЛИМЕНКУ 
Звернення Івано-Франківської міської ради 
щодо вимоги належного розслідування вбивства Ірини Фаріон, затримання всіх причетних до його організації та притягнення їх до відповідальності перед законом 
За українську мову москва стріляє у скроню. Це споконвічна тактика ворогів України – фізично знищувати українську еліту. Історія повторюється.  І винятком не стало нещодавнє жорстоке вбивство мовознавиці, педагога, професорки та видатної українки Ірини Фаріон. Це був постріл в українські ідеали, українську ідентичність, мову і правду. 
Чому це стало можливим? Бо за два з половиною роки з початку повномасштабного вторгнення російської федерації не було проведено докорінного очищення влади. Навпаки – ворожа агентура та їхні поплічники досі вільно почувають себе в Україні. 
Ті, хто обіймали високі посади, наближали цю війну та робили все, щоб Україна в ній програла, спокійно чекають московських «асвабадітєлєй». Десятки з них досі у парламенті, а, наприклад,  московський патріархат не заборонений і продовжує працювати в інтересах московського агресора. Натомість питання української мови та української ідентичності відсунуто на задвірки. Щобільше, п’ята колона відкрито атакує. Достатньо лиш згадати фарс зі звільненням Ірини Фаріон з Львівської політехніки. 
Вважаємо, що вбивство Ірини Фаріон було здійснено за наказом москви незалежно від того, хто безпосередньо його виконав. Правоохоронні органи мають покарати виконавця цього злочину, а також знайти всіх замовників. Ми переконані, що тривала підготовка, кількаденне стеження та, власне, вбивство не могли бути здійснені самостійно підозрюваним юнаком-одинаком. Очевидно, що до злочину причетний ланцюжок спільників: замовник, організатори та поплічники, які допомагали у підготовці. 
Тому важливо, аби всі ці особи були встановлені, затримані та притягнуті до відповідальності перед Законом України. Не потрібно, задля заспокоєння суспільного резонансу, швидко оголошувати ім’я одного відповідального. Варто знайти усю групу причетних осіб та головне – замовників. 
Ірина Фаріон була символом боротьби за українську мову та нашу ідентичність. Справа її життя – становлення української мови та культури в нашому суспільстві, повернення величних постатей в українську історію та боротьба із змосковщенням у всіх його проявах. За задумом це, окрім москви, зацікавленими у її знищенні була і п’ята колона – проросійські сили всередині нашої держави. 
Перед її фізичним знищенням була розгорнута широка публічна кампанія з дискредитації образу Ірини Фаріон. Її цькували, звільняли з роботи в університеті та порушували кримінальні провадження. У рамках останніх пані Ірину постійно викликали на допити, стежили та прослуховували телефонні дзвінки. Дивно, що ці особи не помітили підготовку до її вбивства та не змогли цьому запобігти. 
Стає очевидним, що нині в країні досі діє ціла низка груп, які контролюються із москви та здійснюють антиукраїнську підривну діяльність. Такі агенти донині вільно почувають себе у нашій державі: вони захищають російську церкву, вимагають особливого статусу для російської мови та проштовхують проросійські наративи. Ідеологічно підкутий, пасіонарний, національно прошитий, яскравий тип українця ніколи не влаштовував ворогів. В Україні тисячі українців вбито за любов до рідної землі. Тож, нарешті, прийшов час чіткої і сильної відповіді. 
Саме тому, ми, депутати Івано-Франківської міської ради вимагаємо знайти і справедливо покарати абсолютно всіх осіб, причетних до вбивства Ірини Фаріон. І, на основі вищевказаного, звертаємося до Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка з  вимогою належного розслідування вбивства Ірини Фаріон, пошуку та затримання всіх причетних до його організації, а також притягнення їх до відповідальності перед законом. Це наш обовʼязок перед тими, які загинули за те, що хотіли побудувати українську Україну. 
  
Звернення схвалено 

на пленарному засіданні 

чергової 45-ї сесії міської ради 

2 серпня 2024 року 


Переглядів: 280
banner