На Прикарпатті профінансовано усі державні гарантії на загальну суму 1 млрд 700 млн гривень

Суспільство

Більше двох років в країні триває повномасштабна війна. Сьогодні практично весь фінансовий ресурс йде на підсилення нашого війська та обороноздатності країни. Попри це держава не залишає поза увагою соціальний захист своїх громадян і в повному обсязі виплачує соціальні допомоги.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Наразі на Прикарпатті профінансовано усі державні гарантії на загальну суму 💸 1 млрд 700 млн гривень.
А соціальні допомоги в області отримують понад 96 тис. людей різних категорій, серед яких:
– 16 тисяч малозабезпечених родин, яким виплачено більше ніж 536 млн грн допомоги;
– понад 500 млн грн отримали люди з інвалідністю, яких в області проживає 22 тисячі;
– сім’ям з дітьми, яких в області є 29,5 тис., виплачено 272 млн грн (йдеться про допомогу у зв’язку з народженням дитини);
-14 тис. людей, зокрема й люди з інвалідністю, в яких недостатньо страхового стажу для призначення пенсії, отримали від держави 208 млн грн;
– 3 тис. опікунів людей з інвалідністю отримали допомоги на загальну суму понад 72 млн грн;
– також майже 4 тисяч родин отримали «пакунки малюка» на загальну суму понад 30 млн грн.
 До речі, родини мають можливість отримати грошовий еквівалент боксів. Вартість одного «пакунка малюка» становить 7689 гривень.

-постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на Прикарпатті налічується 4,5 тисячі осіб. За І півріччя цього року їм виплачено з державного бюджету 5,5 млн грн допомог.


В Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених в Івано-Франківській області зареєстровано понад 115 тис. людей, з яких:
– 4 тисячі – з інвалідністю;
– 17 тисяч – люди пенсійного віку;

– 32,5 тисячі дітей.


 Для підтримки ВПО держава від початку повномасштабного вторгнення надала допомогу на проживання на загальну суму 47,2 млрд гривень. Майже 123 млн грн компенсацій отримали власники житла, які прихистили у себе людей з числа ВПО. Та ще понад 73 млн грн держава компенсувала їм комунальні витрати.


Особлива увага приділена для наших захисників, які повернулись з фронту. Для ветеранів, які потребують власного житла, передбачено на це державні компенсації.


 2024-го року планується спрямувати 176,9 млн грн, що дасть можливість забезпечити квадратними метрами 87 військовослужбовців. Торік 86 ветеранів отримали 178,6 млн грн державних виплат на придбання житла.


Також цього року передбачено 9,4 млн грн на реабілітацію дітей з інвалідністю. Окрім того, від початку року укладено 286 договорів на суму 5,5 млн грн для проходження реабілітації 100 дітей з інвалідністю.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 233
banner