На території історично-релігійного центру “Гора над Дністром” у с. Новий Мартинів триває вишкільний табір “Нам пора для України жить” для дітей віком 11-16 років

Суспільство

У таборі перебуває близько 40 дітей з Бурштинської громади, з м. Івано-Франківськ, а також – внутрішньо-переміщені особи з Донецької області.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Бурштинську міську раду.


Сьогодні до учасників табору завітав міський голова Василь Андрієшин. Поспілкувалися про важливість набутих навичок, готовність до викликів сучасного світу та очікування дітей.


«Цей табір є важливим елементом підготовки молоді до життя в умовах воєнного стану, допомагає формувати відповідальність, самостійність та почуття єдності. Навички орієнтування на місцевості та забезпечення основних потреб в польових умовах є вкрай важливими для кожної людини в умовах можливих надзвичайних ситуацій. Тож бажаю учасникам оптимізму, стійкості, енергії та незабутніх вражень», – зазначив очільник громади.


Традиційно Відділ молоді та спорту БМР долучається до підготовки та проведення табору. У межах міської програми «Оздоровлення і відпочинку дітей та учнівської молоді Бурштинської громади» для організації гарячого харчування учасників табору виділено 20 000 грн.


Таборова програма доволі насичена і включає духовний, патріотичний та загально-розвиваючий блоки. Духовну опіку над табором здійснює о. Ярослав Озарків. За словами коменданта табору Володимира, протягом семи днів планується поєднати ігри, теоретичні навчання з тактичною підготовкою, катехизаціями та вечірньою ватрою. Під час занять учасників навчають як зібрати палатку, розпалювати багаття, як орієнтуватися у лісі, де шукати воду, як її фільтрувати, як знайти місце для ночівлі та іншим корисним навичкам.


“Прокидаємося о 7:00 під патріотичні пісні. Маємо 15 хвилин на вмивання та збір, після чого відбувається шикування, зарядка, пробіжка та віджимання. Потім йдемо на літургію до храму, а після неї – сніданок. Після сніданку у нас спортивна, розважальна та інтелектуальна програми, проводимо міні-ігри та навчання, включаючи стройову підготовку. Опівдні – обід. Після обіду проводимо гутірки, творчі посиденьки та спортивні ігри. Після вечері учасники табору розподіляються на команди, і кожна команда разом з аніматорами ділиться враженнями про день та новими навичками, які вони здобули” , – розповідає Володимир.
Організаторами табору виступили Бурштинський осередок ГО “Молода Просвіта”, за підтримки обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” та відділу у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради.


 Вперше табір було організовано в липні 2012 року на горі Говерла. Ініціатором та ідейним натхненником проведення таборів став тогочасний голова Бурштинського осередку ГО «Молода Просвіта» о.Віталій Грицюк.


Надалі організовувались табори на горі Хом’як, в 2015 році – на Касовій горі. Наступні 2 роки табір проходив в селі Темирівці Галицького району на базі ДЮСШ.


А вже починаючи з 2018 табір проходить на території релігійно- історичного центру «Гора над Дністром», де він став традиційним до сьогоднішнього дня.


Переглядів: 347
banner