У Болехівській громаді продовжуються громадські обговорення щодо реорганізації шкіл

Суспільство

Вчора, 18 липня, заступниця міського голови Ілона Калитин та начальник управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради відвідали Козаківку та Поляницю. Громадські слухання відбулися з метою врахування думки жителів громади щодо перепрофілювання (зміну типу) Поляницького та Козаківського ліцею імені Катерини Мандрик-Куйбіди та ліквідацію філій початкових класів у с. Бубнище та с.Сукіль


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Болехівську міську раду.


Заступниця міського голови Ілона Калитин розпочала обговорення, наголосивши, що загальноосвітні навчальні заклади з низькою наповнюваністю класів отримують від Міністерства освіти та науки України освітню субвенцію в недостатній кількості, що не покриває витрати на оплату праці педагогічних працівників. Відтак, у зв’язку зі зміною розрахункової формули освітньої субвенції перед місцевою владою постає питання доцільності функціонування навчальних закладів у яких недостатня кількість дітей.


Начальник управління освіти Богдан Мельник ознайомив присутніх зі змінами у чинному законодавстві та новим порядком формування фонду опати праці працівникам та наголосив, що оптимальним вирішенням проблеми малокомплектності навчальних закладів є оптимізація мережі.


Директорка Козаківського ліцею імені Катерини Мандрик-Куйбіди Людмила Крисько та директорка Поляницького ліцею Світлана Барабаш відповіли на всі запитання громадян та висловили свою думку з приводу оптимізації закладів освіти.


Після жвавих обговорень, жителі громади отримали відповіді на свої запитання. Присутні поцікавилися, скільки рейсів буде робити шкільний автобус у день, хто буде супроводжувати учнів у дорозі, станом укриттів та термінами проведення реорганізації закладів.


Жителі сіл подали пропозицію не ліквідовувати філії початкових класів, а прорахувати скільки коштів потрібно для збереження та зміни її на початкову школу.


Переглядів: 283
banner