Івано-Франківський національний медичний університет відвідала делегація з італійської лікарні Sacro Cuore

Суспільство

У середу, 3 липня, відбулася зустріч адміністрації Івано-Франківського національного медичного університету із представниками італійської лікарні Sacro Cuore з метою обговорення можливостей подальшої співпраці, зокрема в галузі реабілітації.


Пише Голос-Інфо з посиланням на пресслужбу ІФНМУ


Як повідомляє офіційний медіаресурс Івано-Франківської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви, італійська делегація у складі п. Клаудіо Б’янконе, п. Доріанни Сомми та о. Івана Стефурака та представники ІФНМУ – ректор Роман Яцишин, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Сергій Геращенко, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Олександр Бульбук, завідувачка кафедри фізичної та реабілітаційної медицини Роксолана Нестерак, начальник навчального відділу Роман Мерена – під час візиту окреслили основні напрямки співпраці.


Зокрема, це стосується спільних наукових проєктів, соціологічних досліджень та обміну досвідом між студентством та медичними працівниками Італії та України. Зазначили, що особливо важливим є питання реабілітації, і не тільки ран війни, але й малорухливих пацієнтів у післяінсультному стані.


П. Клаудіо Б’янконе розповів про досвід у сфері реабілітації, який має клініка Sacro Cuore Don Calabria та наголосив на необхідності  фізичної активності.


На завершення ректор ІФНМУ Роман Яцишин подякував закордонним колегам за підтримку та допомогу українському народу у цей складний час, а п. Доріана Сомма зазначила, що найважливішою є єдність, адже тільки так можна досягнути бажаних результатів на користь українського народу.



Переглядів: 297
banner