На Івано-Франківщині 150 роботодавців отримали компенсацію витрат за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у 2024 році

Суспільство
З початку року в Івано-Франківській області вже 150 роботодавців отримали компенсації витрат за працевлаштування 172 внутрішньо переміщених осіб.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Калуська Міська Рада


Загалом, від початку дії програми отримання роботодавцями компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні відповідно до Постанови КМУ від 20.03.2022 № 331 (зі змінами) https://is.gd/GFI0vj 684 роботодавці з Івано-Франківщини вже скористалися такою можливістю та отримали компенсацію на загальну суму понад 13,5 млн грн за працевлаштування 1098 внутрішньо переміщених осіб.


Нагадуємо, що з 1 січня 2024 року уряд збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з двох до трьох місяців та до 6 місяців – за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з числа осіб з інвалідністю. Розмір компенсації відтепер залежить від розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня складає 7100 грн, а з 1 квітня – 8 000 грн.


Все про компенсацію витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО на сайті Державного центру зайнятості 


З питань працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та отримання компенсації  можна отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості,  а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.


Контактні телефони та адреса підрозділів обласної служби зайнятості за посиланням.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 222
banner