Прикарпаття відвідав Надзвичайний Посол Великобританії Мартін Гарссіон

Суспільство

Великобританія – одна з країн, яка від початку повномасштабної війни демонструє свою солідарність з Україною, всебічно підтримуючи наш народ.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Сьогодні Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА зустрілася із британською делегацією на чолі з Мартіном Гаррісом, Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії в Україні.
На переконання керівниці області, зустріч дозволить втілити чимало важливих для Прикарпаття проєктів, дасть новий поштовх для розвитку економіки.
“Війна диктує свої правила. Тож на сьогодні одним з пріоритетних напрямів роботи в області є розвиток мережі реабілітаційних закладів, які приймають на фізичне та психологічне відновлення військовослужбовців та цивільне населення, – розповіла керівниця області. – Наразі створено майже пів тисячі стаціонарних ліжок, діє понад два десятки амбулаторних закладів. Прикарпаття планує створити ще один новий сучасний реабілітаційний центр”.
Також, за словами Світлани Онищук, в регіоні активно розвивається ветеранська політикуа Зараз триває створення хабу, де буде надаватись широкий спектр послуг для військовослужбовців та їхніх родин.


До речі, за підтримки представників Великобританії на Прикарпатті уже реалізовується проєкт щодо створення ветеранського простору.


Також в області планується охопити оздоровленням якнайбільше юних жителів Прикарпаття. Йдеться про дітей наших захисників, з числа ВПО та інших пільгових категорій.


На зустрічі було обговорено ситуацію в енергосфері, що стало викликом для всієї країни. Нині активно ведеться робота з пошуку та встановлення альтернативних джерел живлення та теплопостачання, враховуючи стратегію держави та специфіку нашого регіону.
Загалом область за час повномасштабної війни налагодила співпрацю зі 132 міжнародними організаціями та фондами у 75 різних напрямах, що дає можливість оперативно впоратись з викликами, які постійно виникають через війну.
“Розраховуємо на підтримку та тісну співпрацю і з представниками дружньої Великобританії. Адже це дасть можливість розвиватись області та державі загалом”, – резюмувала очільниця області.


Переглядів: 269
banner