Форум «Всі діти – наші: потреби населення у соціальних послугах» об’єднав дев’ять територіальних громад України

Суспільство
У  Коломиї відбувається дводенний форум «Всі діти – наші: потреби населення у соціальних послугах».
Захід об’єднав керівників, фахівців дев’ятьох територіальних громад, зокрема, Бородянківської, Фастівської, Ірпінської, Сквирської, Боярської, Городенківської, Івано-Франківської, Коломийської, Калуської, а також Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг, обласнаго центру соціальних служб для сім’ї та представників благодійних громадських організацій.


 “Приємно вражена такою кількістю учасників форуму з різних міст України. Рада, що саме у Коломийській громаді він проводиться. Оскільки вона активно впроваджує соціальні проєкти, допомагає сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, облаштовує помешкання, які призначенні для внутрішньо переміщених осіб, опрацьовує питання щодо забезпечення багатодітних, малозабезпечених сімей тими послугами та фінансовим ресурсом, які вони потребують, У наших територіальних громадах успішно реалізуються соціальні проєкти за підтримки міжнародних організацій, Тематика форуму надзвичайно актуальна. Відрадно, що одне актуальних питань, яке сьогодні обговорюватиметься – це питання інклюзії. Бо кожна дитина повинна мати сім’ю.”, – зазначила Людмила Сірко.
Також посадовиця розповіла про роботу 23 інклюзивно-ресурсних центрів, які надають психологічні, консультативні та комплексні послуги дітками з інклюзією. А 747 дітей з інклюзією є вихованцями дошкільних закладів освіти, майже 1800 таких діток навчаються у наших школах. І освітні послуги повинні надаватися максимально якісно.


На першій дискусійній панелі йшлося про планування та бюджетування соціальних послуг. Організатори форуму – міжнародна благодійна організація «СОС Дитячі Містечка» розповіли про реалізацію проєкту «Право на сім’ю». Також були презентовані проєкти, які впроваджуються Коломийською територіальною громадою.


Під час форуму обговорювали питання комунікації, взаємодії з дітьми зі складними порушеннями розвитку, а також роботу з ними у напрямках розвитку орієнтації у просторі. Йшлося й про практичні рекомендації для громад щодо планування інклюзивних просторів.


Учасники форуму мали можливість сьогодні побувати у Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг, ознайомитися з роботою центру та обговорити важливі питання щодо умов надання послуг з урахуванням чинного законодавства, реалізацію спільних проєктів. А також у приміщенні центру відкрили вертикальну підйомну платформу для діток з інвалідністю, яку допомогла встановити міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка».


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 337
banner