У Вікнянах на Тлумаччині відкрили меморіальну дошку воїну Дмитру Морозову

Суспільство

Вчора, 19 травня, на будівлі філії Тлумацького ліцею №1 с. Вікняни відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому воїну, уродженцю села, старшому солдату, старшому стрільцю-оператору Морозову Дмитру Степановичу.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Тлумацька міська рада


На пам’ятному заході були присутні дружина і син Героя, рідні, друзі, військовослужбовці, представники міської ради, педагоги та учні, жителі сіл Вікняни та Братишів.


Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині полеглого воїна Христині Морозовій та міському голові Ігорю Петруку.


Отець Василь Ворощук (ПЦУ) провів поминальний молебень та освятив пам’ятний знак.


Хвилиною мовчання усі вшанували пам’ять про загиблого Дмитра Морозова та всіх воїнів, які поклали своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України.

До присутніх звернулися о. Василь Ворощук (ПЦУ), міський голова Ігор Петрук, капітан Збройних Сил України Руслан Лютак, а своїми спогадами про Дмитра Морозова – надзвичайно світлу людину та мужнього воїна поділилися його перша вчителька Ганна Ткачук та класний керівник Ганна Попадюк. Дружина полеглого Героя Христина Морозова подякувала всім, хто прийшов вшанувати пам’ять її чоловіка.


“Пам’ятний знак на стіні школи буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг захисника рідної Батьківщини.”, – йдеться у повідомленні. 

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 339
banner