Школярі з Калуської громади здійснили поїздку до Львова

Суспільство

Відвідали створений ГО «Tech StartUp School» інноваційний центр, національний університет «Львівська політехніка», Гарнізонний храм і замок Потоцьких.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


Освітні заклади Калуської громади є учасниками програми, яку реалізує Інститут суспільних ініціатив «Допомога ВПО в Західному регіоні через місцеві партнерства». У рамках цієї програми втілюється проект «Допомога ВПО на Прикарпатті через соціокультурну інтеграцію та адаптацію».


Участь у проекті беруть школярі Калуських ліцеїв №№ 1,5,6, ім. Дмитра Бахматюка, а також Голинський, Пійлівський ліцеї та Завійська гімназія.


У суботу Андрій Найда разом з  учнями цих закладів, серед яких і дітки ВПО, координаторкою проекту, депутаткою КМР Оксаною Савчук, куратором проекту, директором Голинського ліцею Радіоном Прокопчуком, депутаткою КМР Аллою Попельницькою, директоркою ліцею ім. Дмитра Бахматюка Оксаною Табачук за ініціативи Інституту суспільних ініціатив  вирушили у поїздку до Львова. Ідея подорожі – інтеграція дітей ВПО.
“Наші школярі були просто в захваті від побаченого. Зокрема, ми відвідали технологічну лабораторію з доступом “Tech Labinno”. Цей простір обладнаний сучасним технологічним забезпеченням для інноваторів, що потребують виготовлення технологічних прототипів для подальшої комерціалізації проектів. Також побували в лабораторії робототехніки. Діти мали змогу із солодкої води виготовити ікру, ознайомитися зі створенням дронів та їх управлінням та іншими корисними активностями, а ще організатори провели цікаве навчання з ораторського мистецтва.”,- Андрій Найда
Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


Переглядів: 330
banner