На Надвірнянщині відбулися практичні тренування на тему:“ Гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей внаслідок ракетного обстрілу” з залученням пересувного Пункту управління

Суспільство

За легендою навчань, внаслідок ракетного обстрілу відбувся обвал конструкції будівлі гуртожитку з подальшим загорянням. В результаті обвалу на 4-му поверсі заблоковані двоє потерпілих. Площа пожежі складає 40 м. кв.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.


Персонал  повідомляє про влучання ракети в гуртожиток, викликає пожежно-рятувальну службу, виставляє пости для зустрічі пожежно-рятувальних підрозділів, проводить заходи по евакуації людей.


До місця  події слідують пожежно-рятувальні підрозділи за підвищеним номером виклику, а також служби взаємодії та керівництво району,утворюється штаб та розгортається пересувний Пункт управління, який призначений для забезпечення автономної роботи органів управління та оперативного складу на місці виникнення надзвичайних ситуацій, в якому утворюється штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, організовано онлайн-зв’язок зі всіма службами взаємодії, та  з допомогою  відеокамер та безпілотних літальних апаратів вивчається обстановка на місці надзвичайної ситуації.


В той час проводиться евакуація потерпілих по сходовій клітці та по висувній драбині, а також ліквідація пожежі, та огляд місця пожежі та завалів на наявність потерпілих. Всіх постраждалих передано медикам.


Всі служби спрацювали чітко та професійно, мета навчань досягнута.

У даний час такі навчання є дуже актуальні, адже Франківщина не одноразово піддавалася ракетним обстрілам, тому потрібно відпрацьовувати такі ситуації  зі всіма службами, щоб у разі необхідності можна було швидко та професійно ліквідовувати надзвичайну ситуацію та врятувати людей” – зазначив начальник Головного управління ДСНС України в області Володимир Чернецький.

img-4089.JPGimg-4093.JPGimg-4104.JPGimg-4111.JPG



Переглядів: 356
banner