В Україні обліковується понад 60 тис. об’єктів укриття для цивільного населення – Володимир Демчук

Суспільство

На підконтрольній Україні території наразі налічується 60 тис. 458 об’єктів захисних споруд цивільного захисту, що втричі більше за кількість укриттів на початку повномасштабної збройної агресії російської федерації.


Про це Голос-Інфо дізнається від Державна служба України з надзвичайних ситуацій


 

Про це йшлося під час засідання Координаційного штабу з питань приведення об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення, у належний стан.


Участь у заході взяли Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості – керівник Координаційного штабу Тимур Ткаченко, т.в.о. Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Володимир Демчук, Радниця – Уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, заступники міністрів, заступники керівників центральних органів виконавчої влади та голів обласних військових адміністрацій.


«Упродовж часу після початку повномасштабного вторгнення рф в Україні майже втричі зросла кількість об’єктів фонду захисних споруд і на сьогоднішній день їхня кількість на підконтрольній уряду України території становить 60 тис. 458. Хочу нагадати, що на початок 2022 року обліковувалось 20,5 тис. таких об’єктів», – проінформував т.в.о Голови ДСНС Володимир Демчук.


Він також розповів, що фахівцями ДСНС спільно з Нацполіцією та представниками місцевої влади проводиться щоквартальне обстеження усіх об’єктів фонду захисних споруд. Так, Володимир Демчук зауважив, що, за результатами обстеження в IV кварталі 2023 року, готовими є 84% із цих понад 60,4 тис. об’єктів.


На засіданні штабу також було заслухано доповіді про виконання рішення Ради національної безпеки й оборони України від 23 червня 2023 року щодо результатів оперативних обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення», введеного в дію указом Президента України від 26 червня 2023 року № 353/2023.


Крім того, відбулося обговорення проблемних питань, які стосуються функціонування системи укриттів для населення, та озвучено пропозиції щодо розвитку фонду захисних споруд цивільного захисту.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 225
banner