На Тлумаччині під час цьогорічних новорічно-різдвяних свят зібрати кошти на підтримку ЗСУ

Суспільство
Під час цьогорічних новорічно-різдвяних свят традиційні колядки на Тлумаччині лунали не просто так, а й для того, щоб зібрати кошти на підтримку Збройних сил України.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Тлумацьку міську раду.


На пожертви жителів та діаспори с. Прибилів був придбаний автомобіль Mitsubishi L200 для земляка-військовослужбовця Збройних Сил України на загальну суму 200000 грн.. Залишок коштів, які залишилися після придбання автомобіля, було використано на закупівлю 3 FPV-дронів.


За час новорічно-різдвяних свят колядники з Прибилова зібрали 78000 грн., за які було придбано квадрокоптер DJI Mavic 3 Pro для наших захисників, а також, військовим через місцевих волонтерів постійно передаються продукти харчування, домашні закрутки, печиво та шкарпетки сплетені місцевими майстринями.


У с. Колінці діти-колядники та небайдужі люди спільними зусиллями зібрали кошти в сумі 80030 грн. для придбання землякам, які служать в Збройних Силах України, квадрокоптера DJI Air 3 та зарядної станції EcoFlow. До цього збору також долучилися викладачі та студенти ВСП «Тлумацький фаховий коледж Львівського національного університету природокористування», які зібрали на підтримку військових кошти в сумі 25500 грн.


У с. Пужники під час різдвяних свят місцеві жителі заколядували 79800 грн. та придбали 4 FPV-дрони, які передали воїнам-землякам, що боронять нашу державу в лавах Збройних Сил України. Також нашим захисникам були відправлені маскувальні сітки, окопні свічки, шкарпетки, продукти харчування, домашні закрутки, печиво, які приготували місцеві господині.


Під час проведення заходів на підтримку ЗСУ та виконання колядок і щедрівок у с. Остриня були зібрані кошти в сумі 100000 грн. Для потреб військових було придбано та передано квадрокоптер на суму 70000 грн., а ще 30000 грн. було додано до збору на тепловізор для військовослужбовця-земляка, який боронить Україну від російського агресора. Окрім того, щомісячно з с. Остриня на передову відправляються домашні консерви з м’ясною продукцією та випічка. Зокрема, востаннє було відправлено 230 банок тушонки та 20 ящиків печива.


У с. Братишів заколядували 47970 грн. та придбали для військових дві зарядні станції Bluetti 1 кВт та аптечки. Решту коштів теж буде спрямовано на підтримку Збройних Сил України.


Молодь села Кутище під час новорічно-різдвяних свят заколядувала 60000 грн., які перерахувала відомому в Україні волонтеру Сергію Стерненку для придбання дронів для ЗСУ. Виходець з с. Кутище, священик Василь Довган, котрий наразі проживає в Канаді, зібрав кошти, на які було придбано вантажний бус Mercedes та передано в грудні 2023 року воїну з с. Кутище.


Гостівська молодь теж колядувала три дні поспіль та зібрала кошти в сумі 55 615 грн., 50 €, 134 $. До збору також долучився місцевий клуб, який зібрав 5480 грн., жителі села – 14800 грн., а також 17000 грн. було передано від Церкви Святого Юрія Переможця УГКЦ. Усі зібрані кошти будуть відправлені на ремонт автомобілів для одного з підрозділів Збройних Сил України, де зараз служать чотири військових з с. Гостів. Також з села постійно відправляють нашим захисникам продукти харчування, м’ясні вироби, випічку, окопні свічки та інший необхідний інвентар.


Шкільний вертеп с. Гринівці наколядував 60000 грн., які були передані на придбання автомобіля для односельчанина, який служить у лавах ЗСУ.


У с. Нижнів колядники зібрали кошти в сумі 10270 грн., за які було придбано термогрілки, сухі душі, сушкарі, вологі серветки, термо- і махрові шкарпетки, які разом з консервацією, їжею швидкого приготування, солодощами, засобами особистої гігієни та окопними свічками було передано військовослужбовцям Збройних Сил України. Залишок коштів у сумі 3500 грн. було перераховано на придбання тепловізора для підрозділу, де служить нижнівчанин. Також у селі постійно роблять окопні свічки і до прикладу нещодавно були зібрані кошти в сумі 10800 грн., на які було закуплено 146,5 кг. парафіну.


Парафіяни храму ПЦУ «Пресвятої Діви Марії» с. Вікняни передали кошти зібрані жителями с. Вікняни в сумі 30000 грн. для придбання автомобіля для Збройних Сил України.


Молодь Грушківського старостинського округу також колядувала та збирала кошти на потреби наших захисників, придбала дрон та передала його в один підрозділів, в якому служить їх воїн-земляк.


У с. Петрилів постійно триває збір коштів для ЗСУ і воїнам із старостинського округу надається грошова допомога для вирішення їх потреб.


Від жителів с. Бортники та уродженців села було передано кошти в сумі 400 доларів та 3270 грн. військовослужбовцю-земляку на придбання дронів та військової амуніції.


Тлумацька міська рада продовжує підтримувати Збройні Сили України і передала черговий квадрокоптер DJI Mavic 3 вартістю 95000 грн. для 128 ОГШБ, в лавах якої служить наш земляк. За рахунок коштів депутатів міської ради з фонду на виконання депутатських повноважень були придбані печі на дровах, комплекти шин Roadstone та Bridgesone на загальну суму 71996 грн. та передані нашим військовослужбовцям. Тлумацька міська рада постійно надає підтримку Збройним Силам України та продовжуватиме робити це надалі.


Окрім того, в населених пунктах Тлумацької громади триває збір горіхів та меду, які передаються місцевим волонтерам для виготовлення енергетичних батончиків для наших військових. За останні дні ці інгредієнти для смаколиків було отримано з сіл Королівка, Прибилів, Грушка, Вікняни, Кутище, Петрилів.


Вторгнення росії в Україну не залишає нікого байдужим, адже війна не оминула нікого та вплинула на всіх. У всіх населених пунктах Тлумацької громади хтось волонтерить і допомагає військовим, хтось донатить на потреби Збройних Сил України, хтось готує домашні страви та смаколики для захисників на передовій, хтось робить окопні свічки, хтось плете маскувальні сітки.


Переглядів: 824
banner