15 вересня в Народному домі с Микитинці з дітьми підліткового віку була проведена бесіда на тему ,, Друга світова війна”

Суспільство

Колись цю тему ми піднімали, як спогад, а зараз, коли Україна у вогні, ми з болем та невимовним жалем спостерігаємо, як ВІЙНА, наче стихійне лихо, змітає все на своєму шляху, руйнує людські долі, губить душі..


Пише Голос-Інфоз посиланням на Культурну мапу Івано-Франківська


Скільки воєнних лихоліть пережила наша славна Галичина – відразу й не згадаєш. Сама вона не нападала. Навіть у часи свого розквіту за Данила Галицького чи за постання слави січового стрілецтва. Вели тільки визвольні змагання. А втім..На неї, кажуть, теж не нападали..Її постійно визволяли!.. Від кого?…Від власної культури, історії, самобутності. Тільки у 20 столітті її визволяли поляки, німці, росіяни, знову німці, знову поляки, знову росіяни, знову німці, знову росіяни…


Особливістю сьогоднішньої розмови стало знайомство дітей із книгою ,,Реабілітовані історією. Івано-Франківська область”. Це двотомне видання є достовірним викривальним свідченням наймасовіших репресій в 1939 – 1944 роках. Це – вічний пам’ятник шани всім знищеним, загиблим, розстріляним, замордованим, покаліченим, постраждалим борцям за волю і незалежність України під час московського панування на Прикарпатті. Це подяка тим, що залишилися живими, за втрачену молодість, за пережиті муки й страхи.


У дитинство наших дітей теж увірвалася ВІЙНА, сколихнула їхню свідомість і розбила мрії..


Тепер вони добре знають ціну свободи і незалежності для України


Стежте за нами в соціальних мережахЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 406
banner