В Івано-Франківську в Католицькому ліцеї відбувся захист соціальної практики

Суспільство

Старшокласники Католицького ліцею розповіли про соціальну практику.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ.


У середу, 13 вересня, у Католицькому ліцеї святого Василія Великого відбувся захист соціальної практики. Цього літа учні 11 класу проходили своє волонтерське служіння на базі трьох інституцій, розташованих в Івано-Франківську — «Нові крила», «Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ» та «Мальтійська служба допомоги». Окрім того, один учень пройшов схожу практику у Великобританії при одній з українських громад.

«В перший же день нас поділили на дві команди, щоб ефективніше виконувати роботу. Перша команда займалася із дітьми дошкільного віку, проводили різні навчання, розваги та багато іншого. Це стало корисним досвідом як для дітей, так і для нас. Друга команда займалася доставкою товарів першої необхідності людям літнього віку. З командою фахівців ми їздили по всіх куточках міста та роздавали необхідне. Фінальним та загальним нашим завданням, було розробити план проведення запланованих канікул для дітей. Серед пунктів, які ми включили, були: уроки англійської, квести, відвідування богослужінь та багато іншого. Загалом проходження практики стало цікавим та корисним досвідом для нас та дало зрозуміти важливість благодійних організацій в нашому житті», — ділиться своїм досвідом Марко Андрухів.

«Наша команда проходила практику у волонтерському центрі «Нові Крила». Ми мали можливість не тільки навчитися плести сітки, але й познайомилися з цікавими людьми, які плетуть маскувальні костюми для наших Воїнів. Ми дізнались усі тонкощі виготовлення костюмів, чому кожна сітка виготовляється з різного кольору пучків. Практика здружила нас і подарувала безцінний життєвий досвід. Дякуємо ліцею за можливість бути долученими до волонтерства», — ділиться пережитим Юлія Лапіна.

«Практика мені надзвичайно сподобалась, адже я здобула певний дорогоцінний досвід, який  неодмінно знадобиться мені у житті. Наша команда допомагала працювати волонтерам з дітьми дошкільного віку, проводячи з ними різні заняття: ігри, естафети тощо. Нам вдалося знайти спільну мову та інтереси з групою дітей, що була нам довірена»,  — розповідає Софія Витвицька.

«Свою практику я проходив в «Ukrainian Catholic Cathedral of the Holy Family». Церква знаходиться в центрі Лондона, вона була збудована у 1891 році. У перший день, мені дали поприбирати захристію. З цим завданням я справився орієнтовно за 3 години, адже захристія потребувала генерального прибирання. На другий день я сортував псалтирі та молитвослови (дізнався де і як вони використовуються). На третій день я сортував документи за датами, це було дуже довго, проте цікаво. Наступного дня я також прибирав, робив багато дрібних завдань. В останній день практики я мав досвід виготовлення проскур. Я пізнав весь процес випікання, як і духовний, так і фізичний. Проходження практики стало корисним досвідом для мене, і дало можливість зрозуміти як важливо допомагати (де б ти не знаходився), адже твоя волонтерська робота може допомогти тим, хто цього потребує», — про свій досвід у Лондоні розповідає Давид Гринчук.

«Діти — це майбутнє нашої країни, тішимось, що ми виховуємо їх добрими, чуйними та милосердними, для них це важливий досвід у наданні допомоги й підтримці спільнотам і людям в потребі», — йдеться у дописі.



Переглядів: 422
banner