У Болехівській громаді запрацювала Рада з питань внутрішньо переміщених осіб

Суспільство

Вчора, 14 вересня 2023 року, відбулося установче засідання Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Болехівської міської ради. Його очолила заступниця міського голови Ілона Калитин.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Болехівську міську раду


З початку повномасштабного вторгнення у Болехівській громаді було зареєстровано 2762 переселенців. На сьогодні у нас мешкає близько 570 внутрішньо переміщених осіб. Розуміємо, що значна кількість людей залишиться й надалі у громаді. Тому потрібно надати можливість цій категорії осіб соціалізуватися, озвучити проблемні питання, бути долученими до всіх процесів, що відбуваються в громаді. З цією метою, за ініціативи Благодійний фонд «Рокада» Івано-Франківськ, створено Раду з питань ВПО при міськвиконкомі, – зазначила заступниця міського голови Ілона Калитин, відкриваючи засідання.


Нагадаємо, Рада з питань ВПО є консультативно-дорадчим органом, який створений для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади. А ще вона є платформою для комунікацій вимушених переселенців із владою. Таким був і меседж першого засідання Ради.


Порядок денний засідання був пов’язаний з обговоренням важливих питань щодо допомоги та інтеграційних можливостей внутрішньо переміщених осіб у нашому регіоні. Йшлося про можливості працевлаштування та послуги служби зайнятості для переселенців, компенсацію коштів за оренду житла тощо.


Працівник по роботі з громадянами з питань регіонального розвитку Благодійного фонду “Рокада” Андрій Кузь розповів про формат роботи Ради з питань ВПО та інституційну підтримку її діяльності від організації.
У межах зібрання мова йшла й про грантові можливості для тимчасово переміщених осіб, які мешкають у громаді, та мають намір розпочати підприємницьку діяльність.


Під час обговорень зазначалася, що для діалогу з внутрішньо переміщеними особами будуть створені комунікативні канали у Телеграмі та Вайбері.


Переглядів: 416
banner