На Прикарпатті безпеку навчальних закладів пропонують поліцейські охорони

Суспільство

Незважаючи на воєнний стан, в Україні розпочався навчальний 2023-2024 рік. А, щоб він пройшов якомога спокійніше та безпечніше, поліцейські охорони пропонують облаштувати освітні заклади системами безпеки.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Управління поліції охорони в Івано-Франківській області


– Ще 7 квітня 2023 року, на засіданні уряду ухвалено Концепцію безпеки закладів освіти. Вона представляє комплексне стратегічне бачення створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти та організацію в них рівних, належних і безпечних умов здобуття освіти та викладання, – розповів на робочих зустрічах з головами ОТГ та начальниками відділу освіти територіальних громад, начальник центру технічної охорони підполковник поліції Віталій Купчинський. – Реалізація Концепції надасть можливість для закладів освіти організувати навчання в очному режимі, сприятиме забезпеченню безпечного перебування дітей в захисних спорудах закладів освіти, а також підвищить ефективність превентивних заходів щодо запобігання правопорушень в освітньому середовищі. Створені безпечні умови сприятимуть емоційному добробуту всіх учасників освітнього процесу.


Також, під час зустрічів було обговорено низку питань щодо підключення під охорону на головний пункт централізованого спостереження навчальні заклади та встановлення кнопок термінового виклику поліції, а також виставлення постів фізичної охорони.


Стежте за нами в соціальних мережахЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 411
banner