Керівництво Вигодської селищної ради зустрілося з польською делегацією

Суспільство

На днях керівництво Вигодської селищної ради зустрілося з польською делегацією, яку очолює бурмістер гміни Прушкув – Кшиштоф ЦЕБУЛЯ, секретар ради Ірена ШОТ, а також предаставники гміни Прушкув – Пьотр ПЄТРАС і Артур АДОЛЬФ, від яких  громада отримала  пожежно-рятувальний автомобіль, необхідний для гасіння пожеж  та надання допомоги при надзвичайних ситуаціях.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Вигодську селищну раду.


Зустріч гостей відбулася під наш, державний гімн України та Республіки Польща, а також присутніми вшановано хвилиною мовчання героїв, які загинули в боротьбі за незалежність України.


16 грудня 2021 року було підписано договір про співпрацю між Вигодською селищною радою Калуського району Івано-Франківської області, Україна та Гміною Прушкув Опольського повіту Опольського воєводства, Республіка Польща.


У 2022 році Гміною Прушкув неодноразово було передано гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, миючих засобів, дитячого харчування, ліків та інших матеріалів, що були роздані внутрішньо переміщеним особам та передані на фронт нашим воїнам, що захищають Україну.
“Коли мова йде про безпеку людей, кожна хвилина є значущою під час пожежі, тому цей автомобіль значно прискорить прибуття рятувальників на місце події. Дякую за Вашу велику допомогу підтримку і за все що ви робите для українців у сьогоднішній складний час. Сподіваюся, що наша співпраця в майбутньому буде тільки міцнішати” – наголосив голова Вигодської селищної ради Микола МАЦАЛАК.
 “Кожен виїзд цього автомобіля пов’язаний з сльозами, болем, іноді – смертями, тому бажаю, щоб він добре служив вашій громаді, але на виклики виїжджав якомога рідше!” – щиро побажав бурмістер гміни Прушкув Кшиштоф ЦЕБУЛЯ.
 А після урочистого вручення ключа для автомобіля, за доброю українською традицією ми запросили гостей скуштувати український коровай  та мед  наших місцевих пасічників.


Переглядів: 684
banner