Чергова група українських рятувальників пройшла навчання у Румунії

Суспільство

Рятувальники з Івано-Франківської та Чернівецької областей взяли участь у черговій сесії спільних навчань, присвяченій гасінню пожеж у приміщеннях та пошуку потерпілих,що відбувалися у місті Сірет, Румунія.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області


Дані навчання організовані в рамках реалізації проекту “Підвищення рівня безпеки населення у транскордонному регіоні шляхом спільних заходів з навчання та співробітництва у сфері управління надзвичайними ситуаціями – BRIDGE”, що фінансується в рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна 2014 – 2020. Загалом, проектом передбачено проведення десяти таких тренувальних сесій з різних тематик.


Впродовж тижня на спеціальному навчально-тренувальному полігоні вогнеборці Івано-Франківської та Чернівецької областей разом з колегами з Румунії проходили практичні та теоретичні тренування.


Під час тренувань учасники обмінювались досвідом, професійними навичками та новітніми методами гасіння пожеж самостійно або у співпраці із авіаційною підтримкою та використанням водозбірників, пристроїв-ковшів, наземних засобів пожежогасіння: мотопомп, автомобільних цистерн, насосних установок, резервуарів та інших засобів.


Наступним етапом було відпрацьовування складних теплових явищ та дотримання заходів безпеки для захисту від негативного впливу диму та отруйних газів, що виділяються під час пожежі.


Стежте за нами в соціальних мережах: Ютуб, Телеграм, Фейсбук та Інстаграм.

 



Переглядів: 428
banner