Фахівці Карітас Івано-Франківськ надають психологічну допомогу жертвам сексуальної експлуатації

Суспільство

Сексуальна експлуатації щодо жінок та чоловіків, дівчаток та хлопчиків насправді є, і вона може проявлятися прямо як сексуальна експлуатація або як торгівля людьми. Це може бути як в межах України, так і за кордоном.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Брошнів-Осадську ТГ


Коли людина не може реалізувати свій потенціал в плані кар’єри, доходу та своєї фінансової спроможності, тоді, коли вона знаходить оголошення про те, що є вакансії, то людина може не зрозуміти, що тут є якась підозріла інформація. Статистика свідчить про те, що торгівля людьми відбувається стосовно і жінок, і чоловіків. За даними медіакомпанії Thomson Reuter онлайн-пошуки на сексуальний доступ до українок значно зріс після 24 лютого 2022 року. Водночас у Мережі з’явилось багато “замаскованих пропозицій” від работорговців щодо роботи або соціальної допомоги для переселенців.


Щоб вберегтися вберегтися від сексуальної експлуатації:


Залиште робочу та домашню адреси родичам.


Оформіть трудові стосунки.


Зробіть копії всіх документів.


Вигадайте кодове слово.


Якщо ж ви вже стали жертвою сексуальної експлуатації, не бійтеся звертатися по допомогу. Ніщо не може виправдати насильство. Не мовчіть! Ви маєте право на безпечне життя без страху і на майбутнє без насильства.


Фахівці Карітас Івано-Франківськ готові допомогти вам відновити життя, стабілізувати фінансове становище, вирішити юридичні питання та надати психологічну допомогу.


Для отримання допомоги звертайтеся за телефонами:


Консультаційний центр: 066-820-44-46; 096-140-31-14


Психолог: 066-334-22-60


Юрист: 096-791-56-18


«Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультації мігрантів:


527; 0 800 505 501


Інформаційна кампанія проходить у рамках проекту “Безпека кожного у спільних рішеннях”, який реалізується Карітас Івано-Франківськ за сприяння Івано-Франківської ОВА, за підтримки IOM Ukraine та фінансування Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна та Міністерств закордонних справ Норвегії Ministry of Foreign Affairs (Norway) .


Стежте за нами в соціальних мережах: Ютуб, Телеграм, Фейсбук та Інстаграм.

 



Переглядів: 471
banner