На Прикарпатті відбулися спеціальні навчання з проведення аварійно-рятувальних робіт

Суспільство

На Прикарпатті відбулися спеціальні навчання з проведення аварійно-рятувальних робіт на транспортних засобах під час ДТП, під егідою канадської некомерційної організації «Firefighter Aid Ukraine».


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області


У період з 23 по 25 липня в Івано-Франківську відбулися спеціальні навчання з проведення аварійно-рятувальних робіт на транспортних засобах під час ДТП. Дані навчання проходили у відповідності до меморандуму, укладеному між Івано-Франківською областю та урядом провінції Альберта, Канада, а також з метою практичного наповнення меморандуму, укладеного між ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області та канадською некомерційною організацією « Firefighter Aid Ukraine ». Співорганізатором даних навчань виступило ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.


 Дані навчання поєднали теоретичні знання з практичним відпрацюванням різних локацій, пов’язаних з найскладнішими дорожньо-транспортними пригодами. Участь у навчаннях взяли 24 рятувальники з 5 областей України, а саме: Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької та Львівської. Інструкторський склад делегації складався з працівників пожежного департаменту канадського міста Калгарі.


● Учасників навчали ліквідовувати наслідки аварій, працювати із сучасним спецобладнанням та рятувати травмованих на різних навчальних локаціях.


 «Щороку на дорогах України гине понад три тисячі людей, а щодоби травмується більше дев’яносто, тому дуже важливо ефективно та швидко реагувати на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод. Я щиро дякую представникам канадської некомерційної організації «Firefighter Aid Ukraine» за проведення даних навчань та постійну допомогу і підтримку рятувальникам Прикарпаття. Дані навчання є надзвичайно ефективними для українських рятувальників, адже це дає їм можливість навчитися застосовувати у своїй практичній діяльності нове аварійно-рятувальне обладнання та застосовувати найновіші методики рятування людей під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод з використанням передового закордонного досвіду» – зазначив начальник ГУ ДСНС України в області Володимир Чернецький та вручив інструкторам подяки Головного управління.


● Загалом багаторічний досвід міжнародних навчань є хорошим майданчиком для обміну практичними знаннями, а також налагодження міцної співпраці між рятувальними службами країн світу.
Отже, це свідчить про позитивну динаміку та необхідність у подальшому на регулярній основі проводити такі навчання високого класу із залученням іноземних колег та передачею неоціненного досвіду.


Стежте за нами в соціальних мережах: Ютуб, Телеграм, Фейсбук та Інстаграм.

 



Переглядів: 304
banner