За участю народного депутата України Едуарда Прощука у Калуші відбулася Міжвідомча комісія

Події, Суспільство

Під керівництвом заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олени Крамаренко і народного депутата України Едуарда Прощука відбулася Міжвідомча комісія щодо обговорення і пошуку шляхів вирішення екологічних проблем на території Калуського гірничо-промислового району.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Андрія Найду


Це вже не перше засідання комісії, і, на жаль, поки що очікуваних результатів не приносить, окрім проведення часткових моніторингів, які фінансуються за кошти Калуської міської ради і обласного бюджету.


Едуард Петрович наголосив, що через колізії між такими підприємствами як «Оріана» і «Оріана-Еко», неможливо розпочати невідкладні роботи по відновленню переробки розсолів, вирішення наших екологічних питань, і вимагав від відповідних структур більш ретельно поставитися до вирішення цього питання.


Науковці, зокрема професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Едуард Кузьменко, наполягали на проведенні більш масштабнішого моніторингу на території Калуського гірничо-промислового району.


За результатами обговорень зараз формується протокол, у якому заступником міністра Оленою Крамаренко будуть надані відповідні доручення.


“Дуже сподіваюся, що нарешті буде результат – почнуться роботи з ліквідації і недопущення негативних наслідків екологічних проблем, а також відновлення видобутку калійних добрив, переробки розсолів”,- Андрій Найда


Переглядів: 513
banner