Під головуванням Тараса Манорика 6 липня відбулась чергова 30 сесія Брошнів-Осадської селищної ради

Суспільство

Розпочали та завершили її традиційно виконанням Державного Гімну України, молитвою та вшануванням хвилиною мовчання загиблих військових та мирних жителів України у розв’язаній росією війні


Пише Голос-Інфо з посиланням на Брошнів-Осадську ТГ


Окрім звичних робочих питань порядку денного, сесія погодила дострокове складання повноважень депутату ради Олександрові Кривогубцю, тож тепер відповідна виборча комісія винесе постанову і звільнить вказаного депутата від виконання обов’язків народного обранця. Також сесія прийняла звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо необгрунтованого підвищення цін на електроенергію для населення.


Окремо було заслухано фінансовий блок. Депутати дозволили здійснити перерозподіл коштів бюджету селищної ради, направивши 30 тисяч гривень на потреби у відбудові житла для мешканців Великоолександрівської селищної військової адміністрації Бериславського району Херсонської області. Надання міжбюджетного трансферту попередньо погоджено з Міністерством фінансів України.


Оскільки вдалося збільшити дохідну часину селищного бюджету, депутати погодили перерозподіл коштів. Їх спрямовано на: заходи у сфері охорони здоров’я (КНП «Брошнів-Осадська лікарня»); організацію благоустрою населених пунктів громади; утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури; на заклади освіти та культури громади; організаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності ради. Крім того, депутати клопотали і прийняли рішення про фінансування робіт для перекриття покрівлі приміщення Брошнів-Осадського ліцею та виділили кошти на фінансову підтримку місцевого футбольного клубу «Карпати».


До впорядкування сфери газдівки можна віднести питання, які стосувались підготовки закладів освіти, зокрема Раківського ліцею, до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 н. р. Тобто, сесія внесла зміни, які стосуються переліку об’єктів комунальної власності І типу, внісши сюди котельню вказаного ліцею, яку відтак буде передано в оренду підприємцю, щоб вже у новому сезоні опалювати навчальний заклад дров’яним котлом.


Вдалося вирішити проблему, пов’язану з діяльністю ринку у Брошневі-Осаді: депутати підтримали рішення про виділення з бюджету селищної ради відповідної суми коштів для підключення торговельних павільйонів до електромережі та придбання і встановлення лічильника.


Щоб навести порядок з рекламою, чого раніше в громаді не робив ніхто, депутати затвердили Правила благоустрою, і таки затвердили ще Правила розміщення зовнішньої реклами. А це означає, що рекламні конструкції не тільки матимуть погодження на встановлення від відповідних служб, а й приноситимуть кошти в бюджет громади з плати на оренду землі.


Кілька питань стосувалося діяльності відділу ЦНАП. Для полегшення комунікацій з жителями населених пунктів громади, сесія погодила зміни в структуру ради, затвердивши працівників відділу ЦНАП адміністраторами з віддаленим робочим місцем. Також було внесено зміни у рішення до переліку послуг, які надає відділ ЦНАП: невдовзі почнемо виготовляти внутрішні та закордонні паспорти з безконтактним електронним носієм.
Також було поставлене на голосування питання «Про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки (орендар ТОВ ЦБМ «Осмолода»)», тобто, по суті, йдеться про викуп ділянки, проте депутати не підтримали, одноголосно утримавшись під час голосування.


Справа у тому, що запасний заїзд на територію цього підприємства водночас є єдиним заїздом на територію ТзОВ «Згода ФМ». І так склалось, що зараз цей заїзд є в оренді у ТОВ ЦБМ «Осмолода».


Тому, щоб у подальшому усунути спірні моменти між суміжними орендарями, депутати вирішили поділити основну орендовану ділянку на окремі, щоб потім іншим рішенням вивести земельну ділянку під даним заїздом у землі запасу селищної ради.


Всі інші питання земельного блоку сесія підтримала, в т. ч. внесла зміни до рішення сесії від 19.05.2023 р. і затвердила технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки комунальної власності, на які поширюється право земельного сервітуту. Це стосується ТзОВ «ЗГОДА ФМ», виробництво якого розташоване на території колишнього ЛК «Осмолода».


У «Різному» депутати озвучували проблеми доріг та вуличного освітлення.


Переглядів: 310
banner