На Прикарпатті відбувся Всеукраїнський Форум управителів багатоквартирних будинків

Суспільство

1 та 2 червня відбувся дводенний Всеукраїнський Форум управителів багатоквартирних будинків. Захід організований Асоціацією управителів житла, Міністерством відновлення розвитку громад, територій та інфраструктури та Інститутом муніципального менеджменту.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Брошнів-Осадська ТГ


Основними спікерами заходу були: Олександр Курбаков – віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України; Василь Ліман – президент ГС «Асоціація управителів житла»; Світлана Старцева – начальник Управління житлової політики та благоустрою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України; Володимир Бригілевич – голова правління ГО «Центр досліджень місцевого самоврядування», голова Експертно-консультаційної ради АМУЖН; Андрій Кульчицький – Трускавецький міський голова; Вернер Меркель – засновник міжнародної спілки менеджерів нерухомості, голова правління Регіональної асоціації Гессена, представник спонсорів-партнерів. Від нашої територіальної громади, на запрошення Асоціації управителів житла, прийняли участь представники селищної ради – перший заступник голови Василь Сокирко та начальник патронатної служби Аліна Лехман.


 Головна тема Форуму – «Особливості діяльності управителів в період воєнного стану. Роль управителів у відновленні житлового фонду».
 «Станом на сьогодні проблематика житлово-комунальної сфери, зокрема управління багатоквартирними будинками, як зазначили представники різних громад – є однією з найактуальніших тем та найважливіших в час воєнного стану. Всі ми колись жили в нормальних умовах, щоденно надавали послуги щодо обслуговування багатоквартирних будинків, а сьогодні, в час війни, перед нами, перед міськими, селищними та сільськими головами кожного дня виникають нові виклики. І внаслідок війни ми всі вимушені були перетрансформувати нашу роботу в інше русло – в таке, про яке стандартні методички, на жаль, не пишуть» – зазначив президент ГС «Асоціація управителів житла».

 Варто зауважити, що, у відповідності до чинного законодавства, на території нашої громади (як і всіх громад України) місцевим виконавчим комітетом обов’язково повинен бути призначений управитель багатоквартирних будинків, якщо в таких будинках не створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Така практика існує з 2015 року, що регламентовано відповідним законом.


 Сьогодні питання управління багатоквартирними будинками в нашій громаді є вкрай важливим. Адже, у відповідності до чинного законодавства, виконавчим комітетом Брошнів-Осадської селищної ради було оголошено конкурс на управителя батагоквартирними будинками, де не створено ОСББ, а згодом і затверджено переможця. Але життя внесло свої корективи – до нас прийшла війна… Як виявилось, і на що згодом справедливо вказала громадськість, з початком діяльності управительськоі компанії були виявлені деякі порушення в її роботі, в тому числі і процедурні. Тому з ініціативи голови громади Тараса Манорика на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про відміну результату конкурсу. Разом з тим було дане завдання відповідній робочій групі з числа працівників селищної ради, опрацювати питання створення комунального підприємства муніципальної управительської компанії, яка зможе надавати якісні послуги з утримання багатоквартирних житлових будинків нашої громади.


 Робота в даному напрямку проводиться, сподіваємось, що вже найближчим часом в житлово-комунальній сфері відбудуться позитивні зміни.


Переглядів: 390
banner