У Добровлянському ліцеї відкрили меморіальні дошки двом захисникам Миколі Голікову та Миколі Черпаку

Суспільство

Імена ще двох Героїв увічнені в цифрових пам’ятниках у Калуському районі. Сьогодні меморіальні дошки двом полеглим нашим захисникам відкрито та освячено на фасаді Добровлянського ліцею.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Zhannу Tabanets


Двоє мужніх воїнів навчалися у цьому закладі у різні роки. Та єднає їх мужність і відданість, саможертовне служіння українській державі, своєму народові.


На відкриття та освячення пам’ятних дощок полеглим Героям Миколі Голікову та Миколі Черпаку прийшла родичі, друзі, товариші, побратими, учні та вчителі, громадськість села. Віднині героїчна історія життя та подвигу їхніх односельчан буде назавжди увічнена на пам’ятних дошках.


Усе життя молодого бійця Миколи Голікова присвячене боротьбі за рідну Батьківщину. Доля йому відвела всього-на-всього неповних 29 літ, які він прожив чесно, гідно і відповідально.


Микола Голіков народився і жив у с. Добровляни. Батьки ростили свого єдиного сина, вкладали всю свою любов, виховували його мужнім патріотом своєї країни. Потім навчався у школі, пізніше – в технікумі та працював у Калуші.


З початком Революції Гідності приєднався до третьої сотні Майдану. У 2014 році пішов воювати добровольцем у батальйон «Айдар».


Потрапив у полон, був звільнений в результаті обміну. Відтак Микола Голіков залишився жити та працювати в Києві, одружився.


З початком війни пішов у тероборону в столиці. Мужньо зустрів ворога, та, на жаль отримав важке поранення. Лікарі місяць боролися за його життя – Микола переніс 18 операцій.


16 квітня 2022 року перестало битися серце того, хто жив заради України.


54-річний житель села Добровляни Микола Черпак з середини березня 2022 року відважно відстоював право всіх українців на вільне майбутнє.


Микола Черпак був водієм вогнеметного взводу. Проявив себе надійним побратимом, щирим другом та відповідальним військовослужбовцем.


15 листопада 2022 року помер при виконанні службових завдань в районі активних бойових дій, вірний військовій присязі.
Ім’я наших захисників назавжди вписано в історію державотворення України! Низький уклін вам, Герої… Слава і шана – у віках!


Переглядів: 1 067
banner