У Болехові відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Суспільство

Міська комісія ТЕБ та НС розглянула питання запобігання масовим пожежам на території громади.


Пише Голос-Інфо з посиланнням на Болехівську міська рада


Сьогодні, 19 травня 2023 року, під керівництвом першого заступника міського голови Василя Юрочка відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Серед запрошених були начальник сектору ОППР Калуського районного управління ГУ ДСНС в області Михайло Титиш, директор філії «Болехівське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Роман Федорович та головний лісничий Долинського спеціалізованого агролісгоспу ОКП «Івано-Франківськоблагроліс» Ігор Микитин.


На засіданні розглянули довідку Калуського РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області щодо запобігання масовим пожежам у лісових масивах, природних екосистемах та сільськогосподарських угіддях впродовж пожежонебезпечного періоду на території Болехівської територіальної громади. А також акт комісійного обстеження території с. Поляниця Болехівської міської ради на звернення громадян.


Начальник сектору ОППР Калуського районного управління ГУ ДСНС в області Михайло Титиш звернув увагу присутніх на те, що з початку 2023 року рятувальники здійснили 8 виїздів на гасіння пожеж у природних екосистемах на території громади. Причому 13 та 14 травня 2023 року рятувальники двічі залучалися до ліквідації пожеж сухої рослинності поблизу с.Міжріччя на площі орієнтовно 3 га. Кількість пожеж у цілому менша, ніж у відповідному періоді минулого року на 47 %. Але під час пожежонебезпечного періоду загрози виникнення пожеж лише зростають.


Тому, з метою запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах, випадків загибелі та травмування на них населення, комісія доручила керівникам відповідальних підприємств та постійним лісокористувачам здійснити заходи з дотримання вимог Правил пожежної безпеки у лісових масивах, природних екосистемах та сільськогосподарських угіддях. А посадовим особам міської ради – вживати заходів щодо виявлення порушників, пов’язаних із підпалами в природних екосистемах, та притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством України.


Детальніше з протоколом засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій згодом можна буде ознайомитися за посиланням: https://bolekhiv-rada.gov.ua/protokolu-koronavirus.html


Переглядів: 532
banner