В Івано-Франківськ відбулася нарада з представниками служби у справах дітей

Суспільство

Людмила Сірко: Ми повинні захистити кожну дитину, яка проживає на теренах Прикарпаття.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію


Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада, під час якої обговорювали основні напрямки та аспекти роботи обласної, районних служб у справах дітей та закладів цілодобового перебування дітей з початку року.


Захист прав та інтересів дітей, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених діток – основна мета згаданих служб і установ. Тому Людмила Сірко наголосила, що, попри виклики сьогодення, найголовніше у діяльності профільних служб – своєчасно та ефективно у рамках чинного законодавства захистити кожну дитину, яка сьогодні проживає на Прикарпатті.


Зокрема, йшлося про захист прав та інтересів дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та організацію цієї роботи службами у справах дітей районних військових адміністрацій та керівниками центрів.


Значну увагу на нараді приділили роботі служб у справах дітей щодо створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей патронатних вихователів. Важливим при цьому є здійснення заходів контролю за місцем проживання, умовами утримання, навчання, виховання дитини, над якою встановлено опіку, піклування, яка влаштована у прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, захист житлових, майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


Відтак обговорено результати позапланових перевірок працівниками головного управління Національної соціальної сервісної служби в області щодо дотримання прав дітей, які втратили батьківське піклування, зокрема й дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які були влаштовані до закладів інституційного догляду та виховання дітей.


Мовилося на нараді й про реалізацію обласною військовою адміністрацією соціального проєкту «Турбота про родину Героя», забезпечення дітей загиблих Героїв пільговими відпочинковими путівками та їхню участь у різноманітних заходах.  

Довідково

Сьогодні на обліку служб у справах дітей області перебувають 1179 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, функціонують 12 дитячих будинків сімейного типу (84 вихованців), 72 прийомні сім’ї (136 дітей), 882 дитини влаштовані у сім’ї опікунів та піклувальників.


Також в області проживають 170 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із законними представниками (опікунами, прийомними батьками, батьками-вихователями), які перемістилися (евакуювалися) на територію нашого регіону з інших областей України, що знаходяться у зоні бойових дій. У п’яти закладах області цілодобового перебування проживають 107 вихованців.



Переглядів: 417
banner