Класичний шоколадний рулет “Прага”
Тим, хто полюбляє шоколад, рулет обов’язково сподобається.
Цей бісквітний рулет припаде до смаку усім любителям шоколаду. Крем дуже смачний, схожий на шоколадне морозиво! Обов’язково приготуйте рулет і пригостіть рідних, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
Бісквіт
- борошно — 75 г;
- какао — 15 г;
- цукор — 90 г;
- яйце С0 — 3 шт.;
- сіль — 1 щіпка.
Крем
- молоко — 150 г;
- крохмаль — 15 г (краще кукурудзяний);
- цукор — 60 г;
- вершкове масло (або вершки жирністю 33 %) — 100 г;
- какао — 5 г (1 ч. л. з гіркою).
Глазур
- шоколад — 50 г;
- вершкове масло — 20 г.
Приготування
- Яйця збити з цукром і дрібкою солі у пишну білу масу. Дуже важливо добре збити яйця, щоб вийшов бісквіт. Якщо намалювати якусь фігурку на збитих яйцях, то слід повинен довго залишатися помітним і не розтікатися.
- Борошно змішати з какао і просіяти у яєчно-цукрову суміш. Обережно все перемішати, щоб максимально зберегти легкість тіста. Викласти тісто на пергамент рівномірним шаром. Розмір листа стандартний — 30 см на 40 см. Випікати 10-15 хвилин за температури 180 градусів.
- Готовий бісквіт згорнути у рулет разом з пергаментом, поки він ще гарячий. Якщо бісквіт охолоне, то він буде ламатися, і ви не зможете його згорнути. Обгорнути його рушником і залишити у такому положенні до повного охолодження.
- У молоко додати цукор, крохмаль і нагрівати, поки не загусне. Накрити харчовою плівкою (щоб кисіль не звітрювався) і дати повністю охолонути.
- Збити вершкове масло кімнатної температури до набуття ним білого кольору. Якщо будете використовувати вершки, то їх теж потрібно збити до пишноти (вершки мають бути 33 % і охолоджені). Поступово ввести остиглий молочний кисіль. Кисіль і збите масло повинні бути кімнатної температури. Якщо молочна маса буде теплою, то крем не вийде і потече. Додати какао і збити суміш до повної однорідності.
- Змастити бісквіт кремом, знову загорнути у рулет. Верх і боки вкрити глазур’ю з розтопленого шоколаду з маслом. Поставити у холодильник на 1-2 години.
Переглядів: 330