На Прикарпатті триває моніторинг пекарень та хлібокомбінатів
Минулого тижня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини розпочали проведення моніторингу об’єктів, що здійснюють виробництво та реалізацію харчових продуктів рослинного походження, зокрема пекарень, хлібокомбінатів (заводів).
Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області
Заходи зі збору інформації щодо забезпечення належних та стабільних умов виробництва та реалізації харчових продуктів рослинного походження на території Івано-Франківської області будуть тривати до кінця березня 2023 року.
За результатами моніторингу на конкретному об’єкті, спеціалісти складають відповідний акт.
Під час обстеження основна увага звертається на такі питання :
– наявність реєстрації потужності, як оператора ринку харчових продуктів;
– наявність впровадженої системи HACCP та її дієвість;
– санітарний стан виробничих та складських приміщень;
– процедури миття та прибирання обладнання;
– наявність миючих та дезінфікуючих осередків тощо.
За підсумками моніторингу будуть зроблені висновки про масові явища та процеси, що відбуваються у сфері виробництва та реалізації харчових продуктів рослинного походження на Прикарпатті.
Переглядів: 586