В Івано-Франківську відбулося засідання клубу краєзнавців імені Івана Франка – “За Україну боролись, за Україну вмирали”

Суспільство

5 січня виповнилося 100 років українському військовому та громадському діячу, сотенному УПА, політв’язню, який 32 роки провів у радянських концтаборах, кавалеру орденів «Свободи» та «За заслуги», почесному громадянину Коломиї та Львова, Герою України – Мирославу Симчичу (“Кривоносу”).


Про це, пише Голос-Інфо посилаючись на Культурну мапуІвано-Франківська


З нагоди дати у Кімнаті-музеї І. Франка, що діє при краєзнавчому відділі центральної бібліотеки Івано-Франківської МЦБС відбулося засідання клубу краєзнавців ім. І. Франка – “За Україну боролись, за Україну вмирали”.


До участі в заході було запрошено старшого наукового співробітника Івано-Франківського обласного музею визвольних змагань ім. С. Бандери Петра Ганцюка, який познайомив присутніх з життєвим шляхом та бойовими звитягами Мирослава Симчича.


Зокрема, темою активного обговорення стали, так звані, бої за “Космацьку республіку” (Космач). Окремо говорили і про легендарний бій під Рушорем, в якому наші упівці знищили сотні енкаведистів.


Сьогоднішній час потребує не забувати героїв, які боролися і віддали найкращі роки свого життя у боротьбі за незалежну Україну. Тож подібні заходи є особливо на часі.



Переглядів: 379
banner