У Коломиї відбудеться міжнародний захід – навчання з медичної підготовки у сферах «польові поранення» та «зупинка кровотечі»

Суспільство

25.01-03.02.2023 у місті Коломия (Івано-Франківська область, Україна) відбудеться міжнародний захід – навчання з медичної підготовки у сферах «польові поранення» та «зупинка кровотечі».


Про це, пише Голос-Інфо посилаючись на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області


Організатором тренінгів є неурядова організація Firefighter Aid Ukraine (Альберта, Канада). Співорганізаторами виступили неурядова організація Alberta Ukraine Chamber of Commerce та ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області. Захід проводиться під патронатом Дорадчої групи прем’єр-міністра Альберти по Україні, очолюваної п. Джекі Армстронг-Гоменюк, MLA та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.


Мета — підготувати українських інструкторів з тактичної медицини за стандартами NATO. Загалом програмою першого етапу навчань передбачено підготовку понад 70-ти інструкторів ДСНС України, ДПС України та ЗСУ.


Окрім того, під час перебування канадської делегації в Україні заплановано низку зустрічей, проведення яких сприятиме актуалізації та зміцненню наявних гуманітарних заходів та налагодженню співпраці між неурядовими організаціями, бізнесом та державними структурами.


Довідково: символічно, що місто Коломия, в якому проводимуться навчання є містом побратимом канадського міста Вегревіль. Розвиток партнерських відносин між містами відбувається за координації Комітету побратимства за підтримки Alberta Ukraine Chamber of Commerce (AUCC).


Канадська організація Firefighter Aid Ukraine (FAU) починаючи із 2014 року робить все можливе з метою допомоги нашій державі.


На сьогодні це понад 160 тонн наданого спорядження та оснащення та обмін досвідом між рятувальниками Канади та України.


Організація є партнером ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.


Зазначена та низка іншої діяльності здійснюється в рамках Меморандуму про співробітництво між провінцією Альберта та Івано-Франківською областю.


Додаткову інформацію можна отримати за тел. +38 066 456 1451 e-mail andrij.yuzyuk@gmail.com

 



Переглядів: 374
banner