У Старому Угринові відзначили 114-ту річницю від дня народження Степана Бандери

Суспільство

Уже давно стало доброю традицією 1 січня відзначати день народження Провідника Степана Бандери. Сьогодні у селі Старий Угринів, на території Історико-меморіального музею Степана Бандери, відбулися урочистості з нагоди відзначення 114-ї річниці від дня народження Провідника ОУН.


Інформує Голос-Інфо посилаючись на Калуську районну державну адміністрацію


Вшанувати пам’ять відомого земляка, символа національно-визвольного руху, прибули представники обласної та районної влади, зокрема, голова обласної ради Олександр Сич, керівник апарату облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук, заступники голови РДА Ярослава Гасяк і Роман Гавриляк, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Вібла, наші захисники та ветерани ОУН-УПА, делегації із різних районів Прикарпаття та Херсонської області.


Присутні помолилися за упокій душі провідника Організації українських націоналістів, а керівники області та району поклали вінки і квіти до пам’ятника Степана Бандери.


У зверненні до учасників заходу промовці підкреслили важливість героїчного чину Степана Бандери у державотворенні.
«Степан Бандера казав: «Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний». Наша боротьба триває. Тисячі молодих хлопців і дівчат сьогодні продовжують справу Степана Бандери, захищаючи незалежність нашої держави та виборюючи майбутнє. Наші воїни відстоюють найважливіші для кожного українця цінності: свободу, незалежність та право бути господарями на своїй землі», – підкреслив керівник апарату ОДА Ярослав Дем’янчук.

Висловлюючи слова пошани Степанові Бандері, Олександр Сич і Богдан Борович наголосили на величі постаті Провідника, та зазначили, що його вклад у розвиток та формування українського духу відчутний і понині.


Такої ж думки і наші захисники, які виборюють незалежність рідної країни. На урочистому заході вони наголосили, що наша перемога – це перемога Українського народу над російськими загарбниками. І кожен на своєму місці повинен докластися до нашої спільної мети.


Пластуни передали до музею вифлеємський вогонь. Мистецьку програму підготовлено Новицькою територіальною громадою.


Пісні про незламність української нації виконали аматори народного мистецтва Калуського району та гості нашого краю.



Переглядів: 454
banner