В лікарні Івано-Франківщини надійшло обладнання на понад пів мільйона доларів

Суспільство

В умовах воєнного стану навантаження на мережу лікарень Прикарпаття значно збільшилось. Тому збільшилась і потреба в оновленні та поповненні матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я області.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА


Завдяки плідній роботі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Корея Дмитра Пономаренка, депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Південною Кореєю, зокрема з Олена Вінтоняк співголови групи з міжпарламентських зв’язків, народного депутата України Дмитра Припутеня та за спільної координації і співпраці з МОЗ України, в лікарні Івано-Франківщини надійшло обладнання на понад пів мільйона доларів. Зокрема, вісім лікарень області отримали нові сучасні потужні УЗД-апарати та дві – рентгенапарати.


Одна із лікарень, яка отримала обладнання сьогодні – це Богородчанська центральна лікарня Богородчанської селищної ради. Вартість такого УЗД-апарату близько 35 тисяч доларів.


Вручили апарат, народна депутатка України Олена Вінтоняк, директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко, депутат обласної ради “Слуга Народу” Сергій Саїв та лідерка Зе! Жінки Олена Гринів.


“Якісна діагностична база – це запорука своєчасного та точного виявлення багатьох захворювань, – каже керівник ДОЗ ОДА Ігор Дмитренко. – Ми щиро вдячні всім, хто долучився до цієї справи та, навіть в такий важкий час, допомагає нам забезпечувати якісні медичні послуги на Прикарпатті” – додає посадовець.



Переглядів: 391
banner