Івано-Франківському обласному клінічному центру паліативної допомоги 25 років

Суспільство

Пацієнти обласного хоспісу мають змогу відчути підтримку та співчуття у найважчий період життя – період болю і випробування.


Пише Голос- Інфо з посиланням на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА


Професійний та гуманний колектив Івано-Франківського обласного центру паліативної допомоги під чітким керівництвом Ірини Слугоцької та в співпраці з капеланом закладу о. Романом Рохманом не дають залишитись своїм пацієнтам з болем на одинці, вони надають медичну, психологічну і духовну підтримку практично цілодобово, як цього й потребують паліативні хворі.


На жаль, стаціонарне відділення розраховане тільки на 30 пацієнтів, щоправда функціонує і виїзне відділення, яке на разі надає допомогу близько двом сотням невиліковних хворих.


Саме в один з жовтневих днів – днів хоспісної допомоги відбулися урочистості з нагоди 25-річчя з дня заснування Івано-Франківського обласного клінічного центру паліативної допомоги. Участь в заході взяли заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко та інші представники місцевої влади і галузі медицини.


Урочистості розпочалися з святкового молебню, який в Архикатедральному Митрополичому Соборі Воскресіння Христового очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Після вручили почесні відзнаки та подяки тим, хто допомагає і сприяє роботі хоспісу.

Варто зазначити, що привітати керівництво обласного центру паліативної допомоги з Німеччини (м. Мюнстер) приїхав доктор Андреас Штелі, який презентував на Прикарпатті свою книгу “Компендіум” – методи викладання паліативної допомоги.


Директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко також отримав подяку за вагомий внесок у становленні і розвитку паліативної допомоги на Прикарпатті та з нагоди 25-річчя обласного центру паліативної допомоги.


У вітальному слові очільник галузі медицини області подякував колективу хоспісу за таку жертовну, віддану і дуже нелегку працю, висловив вдячність й всім благодійникам та меценатам. А також запевнив, що й надалі всяко сприятиме розвитку цього закладу, позаяк потреба в наданні паліативної допомоги постійно збільшується, а особливо в умовах сьогодення.


“Полегшити біль і страждання в останні дні життя невиліковних хворих – це не просто одне із завдань системи охорони здоров’я, але одна із найблагородніших місій” – зазначив Ігор Дмитренко.


Переглядів: 543
banner