У Долині проходить акція «Посади дерево – збережи життя»

Суспільство

У громаді тривають «Дні сталої енергії – 2022», долучайтесь до озеленення міста.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Відділ інформаційної політики та зв’язків з громадськістю


Глобальне потепління та погіршення екологічної ситуації змушує кожного з нас задуматись про шляхи боротьби з даною проблемою, – інформує Управління зовнішніх зв’язків та місцевого розвитку Долинської міської ради.


Одним з дієвих способів адаптації до змін клімату є збільшення висадки дерев.


Акція «Посади дерево – збережи життя» проходить в громаді з 03 по 17 жовтня у рамках проведення «Днів сталої енергії – 2022», з метою імплементації положень Європейської ініціативи «Угода мерів».


Ініціативу Долинської міської ради підтримав і міський депутат Андрій ЛЕНГЕВИЧ:

“Особливістю міста Долини завжди була велика кількість зелені, але для збереження цієї традиції, необхідно здійснювати регулярне оновлення зелених насаджень. Дерева не тільки милують своєю красою, але і виконують дуже важливі функції – вони очищають повітря, затримують воду, рятують від літньої спеки, створюючи тінь, що знижує температуру повітря на 1-2 градуси. Я помітив, що після вирубки старих, пошкоджених дерев затишний зелений сквер став дещо спустошеним, а комфортність перебування відвідувачів зменшилася через палюче сонце. Ця проблема вимагала невідкладного вирішення. Отже, було посаджено дерева породи «Клен», які стануть не тільки додатковою окрасою нашого міста, а й забезпечать комфортний мікроклімат в даному сквері. Тож, закликаю всіх небайдужих жителів, громадських активістів, підприємців, долучитися до озеленення нашого міста!”



Переглядів: 458
banner