У Прикарпатському обласному клінічному центрі відкрили відділення медико-психологічної реабілітації

Суспільство

Відділення медико-психологічної реабілітації урочисто відкрили у Прикарпатському обласному клінічному центрі психологічного здоров’я.


Пише Голос-Інфо, посиючись на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА


За участі заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, директора департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка та ректора Івано-Франківського національного медичного університету Миколи Рожка.


Відділення розраховане на 14 ліжок. Тут надаватимуть висококваліфіковану спеціалізовану медико-психологічну допомогу гарантованого рівня населенню Івано-Франківської області, в тому числі й військовослужбовцям, як стаціонарно, так і амбулаторно чи дистанційно.


У відділенні медико-психологічної реабілітації працюватиме мультидисциплінарна команда фахівців в сфері охорони психічного здоров’я, які мають право застосовувати методи психологічного і психотерапевтичного впливу. До речі, відділення такого профілю, на разі, в області єдине.


Варто зазначити, що лікуватимуть пацієнтів згідно підписаного пакету послуг із Міністерством у справах ветеранів України для тієї категорії людей, яка не передбачена Програмою медичних гарантій.


“Ми живемо в умовах жорстокої війни, в умовах, де велика ймовірність отримати не тільки фізичну трамву, а й психологічну – каже директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко. – Тому таке відділення буде доречним і актуальним, на жаль, навіть після нашої перемоги.
Проте, я впевнений, що в цьому закладі створені відповідні умови і є висококваліфіковані спеціалісти, щоб повернути до нормально, здорового життя якомога більше пацієнтів, адже це наш основний пріоритет” – зазначив керівник ДОЗ ОДА.


Переглядів: 451
banner