В Івано-Франківську погасили першу благодійну марку «Пес Патрон»

Суспільство

Пес Патрон відомий на всю країну український собака. До війни його готували для виставок та він змушений стати сапером.


Повідомляє Голос-Інфо з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа


До 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових  пристроїв, встановлених російськими військами. За таку службу хвостатий став улюбленим героєм для дорослих і дітей. Тепер марку із зображенням чотирилапого героя можна придбати в Івано-Франківську .


 «Ця марка присвячена всім нашим рятувальникам, їхньому героїзму, які сьогодні, в час війни, не суть службу. Розміновують міста, селища, території, поля; розбирають завали, гасять пожежі – це нелегка праця. Дійсно це перша благодійна марка, яку випускає Укрпошта», – відзначив керівник Івано-Франківської обласної дирекції АТ «Укрпошта» Михайло Рудий.


Аркуш включає 8 марок із зображенням життя Патрона, що виготовлені на самоклейному папері. Тираж — 1 млн екземплярів. Це вже шостий поштовий випуск під час війни.


“Крім того, що це крута марка, яка розповідає про те, як cапери, разом з Патроном, допомагають зберегти життя дітей і фермерів та забезпечують проходження судів — це перша офіційна благодійна  марка країни. З її продажу планують зібрати гроші на машину для розмінування, а також для допомоги притулкам для тварин . Тому кожен, хто її придбає, долучиться до благодійності.
8 гривень з кожної марки Укрпошта направить на купівлю автомобіля з розмінування. Цей автомобіль дозволить не просто розміновувати території, а й керуватиметься дистанційно, чим збереже життя і здоров’я рятувальників та їхніх чотирилапих друзів.
Тому вітаю з цією подією. Дуже вдячний в першу чергу нашим рятувальникам і тим, хто працює в цій непростій галузі, яка прирівнюється до військової служби. Ви робите надзвичайно важливу справу. Патрон став символом нашої боротьби, особливо для дітей. Коли ми в День Державного прапора піднімали наш синьо-жовтий стяг на Вічевому майдані – син загиблого на війні Героя Дмитра Бута – Даніель розповів мені, що мріє саме про іграшку Патрона. Радий, що вгадав тоді з подарунком.
Тепер марки із зображенням чотирилапого героя можуть придбати в Івано-Франківську всі охочі і ще й долучитися до благодійності.  Разом ми обов’язково переможемо! Дякую ЗСУ і всім, хто захищає Українську державу!” -Руслан Марцінків


Переглядів: 481
banner