Поліцейські охорони Івано-Франківщини вшанували пам’ять захисників України

Суспільство
Щороку, 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Управління поліції охорони в Івано-Франківській області


Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкровавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.


29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом, як воєнний злочин. Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися у полоні.


– Україна сьогодні переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців. На жаль, право бути незалежними необхідно виборювати, – наголосив начальник поліції охорони полковник поліції Михайло Чорнописький. – І саме в цей день ми схиляємо голови перед мужністю та патріотичним подвигом всіх, хто віддав своє життя за право України залишатися незмінною на карті світу.


Поліцейські охорони приспустили прапор України та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.


Переглядів: 418
banner