Пряна свинина на святковий стіл: смачна і соковита
Неймовірно смачне і соковите м’ясо, яке стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою, перетворюючи свинину в оригінальну страву! Чорнослив надає нові нотки смаку, гострий і пряний маринад приваблює.
Щоб приготувати свинину в духовці на Новий Рік 2020:
- Свинина — 1,8 кг (ошийок)
- Сіль — 2 ч. л. (за смаком)
- Чорний перець — за смаком
- Червоний гострий перець — 0,5 ч. л. (за смаком)
- Приправа «Середземноморські трави» — 1 ч. л.
- Гірчиця — 2 ст. л.
- Мед — 2 ст. л.
- Коньяк — 3 ст. л.
- Часник — 10 зубчиків
- Чорнослив — 200 гр
- Волоський горіх — 10 четвертинок
Покроковий рецепт:
- Змішати сіль, чорний, гострий перець, приправу. У 10 шт. чорносливу покласти четвертинки горіха. Часник і чорнослив обваляти в приправах, зробити надрізи в м’ясі та нафарширувати його чорносливом і часником.
- У решту суміші приправ і солі додати гірчицю, мед, коньяк. Змастити м’ясо маринадом. Викласти поруч чорнослив, який залишився.
- Упакувати м’ясо дуже добре в декілька шарів фольги, щоб маринад не витікав. Залишити маринуватися мінімум на 2 години, а краще на 12-24 години в холодильнику.
- Запікати м’ясо в духовці при температурі 180 градусів протягом 2 годин. Якщо проткнути м’ясо ножем, то повинен текти повністю прозорий сік. Розкрити м’ясо, змастити верх м’яса соком, що виділився. Температуру в духовці збільшити до 250 градусів і зарум’янити м’ясо протягом 5-10 хвилин.
Переглядів: 259