Незвичайний рецепт “Гомельських” котлет
Ця страва зробить ваш раціон більш різноманітним.
Якщо ви вже втомилися від звичних страв, радимо приготувати ці чудові котлети. Запевняємо вас, вони виходять надзвичайно смачними, а їх запах змушує божеволіти від бажання їх спробувати.
Інгредієнти
- твердий сир (не солоний, 100 г);
- картопля (3 шт.);
- куряче філе (0,5 кг);
- яйце (1 шт.);
- цибуля (1 шт.);
- соняшникова олія (трохи);
- печериці (250-300 г);
- зелень (за бажанням);
- спеції (за смаком);
- борошно (для панірування).
Зазначимо, що замість курятини можна використовувати свинину. Вибір за вами!
Приготування
- Спочатку беремо гриби та нарізаємо їх кубиками. Потім подрібнюємо цибулю. Півкільця — найкращий варіант. Подрібнюємо також зелень. Можете додати стільки зелені, скільки захочете.
- Наливаємо трохи олії у пательню і відправляємо туди цибулю. За хвилину додаємо печериці. Злегка перемішуємо і накриваємо кришкою. Їх потрібно обсмажити до рум’яного кольору на середньому вогні.
- Тепер беремо окрему ємність і відправляємо туди цибулю з грибами і до них додаємо зелень та сир, натертий на дрібній тертці. Все це обережно перемішуємо і залишаємо так на кілька хвилин.
- Часу даремно не втрачаємо! Беремо куряче філе і ділимо його на 4 частини. Тепер гарненько відбиваємо ці шматочки. Після цього викладаємо на них приготовану начинку, потім загортаємо, формуючи котлетки.
- Котлетки готові. Саме час для панірування. Отже, натираємо картоплю (сиру) і перекладаємо її в окрему мисочку. Крім цього вам потрібні ще 2 мисочки — з борошном і з яйцем. До речі, яйце потрібно трошки збити виделкою. Тепер відправляємо котлетки спочатку у борошно, а потім у яйце. У кінці руками приліплюємо до котлет картоплю.
- Далі обсмажуємо котлети в олії (на повільному вогні). Має утворитися рум’яна скоринка. Після цього відправляємо їх у духовку (180 градусів) на 15 хвилин.
Наші апетитні котлети готові. Сподіваємося, що вони вам сподобаються!
Переглядів: 232