Смачнющі пиріжки з вишнею на швидкому тісті “Водолаз” (+ВІДЕО)
А ще секрет начинки, що не витікає!
Хто не любить пиріжки? А особливо з вишнею — йде приємна і тепла асоціація з безтурботним дитинством та бабусиними руками. А з цим рецептом швидкого та безклопітного тіста, яке в народі прозвали “Водолаз” — ви зможете зробити просто суперові пиріжки. А ще в цьому рецепті є хитрість — як зробити вишневу начинку дуже смачною та густою.
Інгредієнти:
Тісто “Водолаз”:
- 200 мл. молока,
- 20 гр. дріжджів (або 6-7 грамів сухих),
- 75 гр. цукру,
- 2 яйця (-1 жовток на мастило),
- 1 ч. л. ванільного цукру,
- 0,5 ч. л. солі,
- 40 гр. вершкового масла,
- 3 ст. л. рослинної олії,
- 600 гр. борошна.
Начинка:
- 500 гр. вишні без кісточки,
- 125 гр. цукру (якщо вишня кисла, додайте ще 1 ст. ложку),
- 25 гр. кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
Спочатку зробимо начинку, бо вона повинна добре остигнути:
У сковорідку з товстим дном покладіть вишню без кісточки та половину цукру, перемішайте — вишня пустить сік. Нагрійте до закипання, але не кип’ятіть. Розмішайте другу половину цукру з кукурудзяним крохмалем та додайте до вишні, добре помішуйте поки суміш не закипить. Як тільки вишня закипіла — варіть її хвилину, за цей час свою роботу зробить кукурудзяний крохмаль та вишнева начинка стане густою. Тепер залиште її остигати і займіться тістом:
Розведіть дріжджі у теплому молоці (35-38 градусів), додайте від загальної кількості 1 ч.л цукру та 2 ст.л борошна. Добре перемішайте і відставте в сторону.
У мисці для замісу з’єднуємо одне яйце та ще білок (жовток від другого яйця залишимо на змазування пиріжків), сіль, цукор, ванільний цукор, м’яке вершкове масло та 2 ст.л рослинної олії (ще одну залишимо для замісу). Добре перемішуємо до однорідності.
Поки ми готували яєчну суміш наші дріжджі активувалися і ми їх теж додаємо у миску для замісу та перемішуємо все до однорідності. Тепер додаємо муку та замішуємо тісто, в кінці замісу додаємо столову ложку рослинної олії і продовжуємо заміс.
Тепер беремо пакет, змащуємо його рослинною олією і опускаємо в нього тісто, добре зав’язуємо, щоб туди не потрапила вода. Далі кладемо пакет з тістом в посудину з теплою водою на 40 хвилин, щоб воно підійшло.
Після того, як тісто підійшло — достаємо його з пакета нарізаємо на 18 шматків, розкочуємо та виклавши начинку формуємо пиріжки. Виходить 18 пиріжків, які добре поміщаються на одному листі.
Змазуємо пиріжки сумішшю жовтка з двома столовими ложками води і залишаємо на 20 підходити.
Тепер залишилося тільки поставити пиріжки з вишнею у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Смачного!
Переглядів: 405