Як самостійно зробити смачне лимонне морозиво (+ВІДЕО)

Кулінарні рецепти

Приготувати морозиво власноруч дуже легко.

Що може бути смачнішим за домашнє морозиво? Цей чудовий десерт, який приготований з натурального молока, не містить шкідливих добавок. Кожен може приготувати своє улюблене морозиво — цитрусове або шоколадне, карамельне або ягідне, бананове або м’ятне.

Ці сніжні ласощі всупереч стійким легендам вигадали зовсім не ескімоси. Морозиво з’явилося у Стародавньому Китаї у якості частування для представників вищої знаті, а точні пропорції фруктових соків і льоду, які містяться у його складі, зберігалися у найсуворішому секреті.

Зараз немає нічого простішого, ніж зробити морозиво за домашніх умов.

Лимонна фантазія

Освіжаючий смак лимонного морозива пом’якшується ніжністю вершків, і у результаті виходить гармонійне поєднання м’якості та пікантної гостроти. Таке морозиво ніколи не набридне, але потрібно пам’ятати про його підвищену калорійність і не зловживати цим чудовим крижаним делікатесом.

Інгредієнти

  • молоко — 300 мл;
  • вершки 33% — 300 мл;
  • цукор — 100 гр;
  • жовтки — 3 шт;
  • сік лимона — 80 гр;
  • цедра лимона 20 гр.

Приготування

  1. Закип’ятити молоко і дати йому охолонути, яєчні жовтки відокремити від білків, а від лимона відокремити цедру та вичавити сік, додавши цукор.
  2. У солодку лимонну суміш влити молоко, додати жовтки, нагріти до кипіння і кип’ятити 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Збити вершки і з’єднати їх з охолодженою молочно-лимонною сумішшю.
  4. Вилити у форму, поставити у морозильну камеру, через годину дістати і перемішати віночком або збити міксером, поставити заморожуватися.
  5. Ще через годину перемішування повторити і залишити у морозильнику до повної готовності ще на 6 годин.

Декілька хитрощів, щоб морозиво вийшло дійсно чудовим:

  1. Спочатку потрібно перемішувати суміш, що нагрівається, поки майбутнє морозиво не загусне. На етапі заморожування також потрібно періодично діставати з морозильної камери морозиво, що застигає, і ретельно його розмішувати, щоб кристалики льоду не змерзалися у один крижаний конгломерат.
  2. Для отримання різнобарвного морозива не потрібні штучні барвники. Добре підійдуть рослинні компоненти з яскравим забарвленням. Помаранчевого кольору можна домогтися за допомогою морквяного і апельсинового соку, для отримання рожевого відтінку додають сік вишні та малини, а фіолетовий колір вийде з ягід чорниці і лохини. Приємного коричневого або бежевого відтінку можна домогтися додаванням какао-порошку або кави, а яскраве зелене морозиво можна зробити з сиропу м’яти і тархуну.
  3. Солодкість морозива можна регулювати кількістю цукру, а можна у якості підсолоджувачів використовувати мед, сироп і порошок або концентрат стевії. Додаванням банана можна зробити морозиво більш густим, для яскравості аромату використовують цедру і ваніль, а хрусткі шматочки печива або обсмажених горішків зроблять однорідну текстуру набагато цікавішою.

Джерело



Переглядів: 329