Проста та смачна літня піца з кабачків
Піца з кабачків неймовірно смачна та проста у приготуванні.
Піцу цілком можна зробити без тіста і відмінним варіантом є кабачкова. Така страва не просто смачна і запашна, але й вельми поживна та корисна для здоров’я. Адже тут багато овочів, а спосіб приготування — у духовці. Таку страву можна назвати легкою. А підійде вона у якості закуски, для сніданку або ж на обід.
Інгредієнти
Список інгредієнтів для кабачкової піци не настільки великий. Здебільшого це овочі і спеції. За бажанням додаються ковбаса та інші інгредієнти, які подобаються.
- розпушувач для тіста — близько 0,5 ч. л.;
- маслини — 20 шт.;
- вершкове масло — близько 1 ст. л.;
- помідори невеликого розміру — близько 4 шт.;
- чорний мелений перець — за смаком;
- ковбаса будь-якого виду — 120 г;
- сіль — за смаком;
- твердий сир — 100 г;
- крупа манна — 80 г;
- борошно — 80 г;
- курячі яйця — 3-4 шт.;
- кабачки — 600 г.
Приготування
- Насамперед слід зайнятися кабачками. Для цього їх миють під проточною водою, після чого просушують паперовими рушниками. Потім натирають овочі на тертці. У разі, якщо кабачки молоді, то їх можна натирати разом зі шкіркою і насінням. А у іншому випадку краще овочі почистити.
- Посолити овочі, після чого просто прибрати у інше місце, щоб вони постояли протягом 30 хвилин.
- Через зазначений проміжок часу у кабачках утвориться сік. Його обов’язково треба злити.
- Додати до тертих кабачків сіль, яйця, манну крупу, чорний мелений перець, а також розпушувач для тіста, після чого усе гарненько розмішати між собою.
- Взяти форму для випікання, змастити її за допомогою вершкового масла, після чого вилити масу з кабачками і яйцями. Викласти зверху порізану заздалегідь ковбасу.
- Помідори промити, просушити і порізати на кружечки. Викласти зверху на масу з кабачками. Те ж саме зробити з маслинами.
- Натерти твердий сир на тертці, а потім викласти його на майбутню піцу.
- Духовку розігріти до температури у 180-190 градусів за Цельсієм, після чого відправити у неї масу з кабачками. Випікати таким чином протягом 20 хвилин.
Коли на піці утвориться скоринка, це свідчить про те, що вона готова і її можна діставати з духовки. За бажанням можна зверху посипати страву заздалегідь нарізаною зеленню кропу і петрушки. Піца стає ніжною, запашною, неймовірно смачною і ситною. А головне, вона не шкодить фігурі.
Переглядів: 308