Рецепт смачного пирога на кефірі з додаванням вишень

Кулінарні рецепти

Зробити смачний вишневий пиріг дуже легко.

Для швидкого приготування заливного пирога з вишнею можна використати простий рецепт на кефірі, у якому немає складних продуктів. Він виходить смачним і пишним за рахунок правильно приготованих інгредієнтів. Випікається пиріг у духовці, що дозволяє отримати гарну скоринку і гарну готовність виробу.

Смачну випічку можна приготувати з простих продуктів. Для неї не потрібно купувати сметану, масло або сирки. Вона й без них вийде пишною і дуже смачною.

Інгредієнти

  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 1 ст.;
  • кефір — 1 ст.;
  • борошно — 2 ст.;
  • розпушувач — 10 г., або сода — 0,5 ч. л.;
  • ванілін або ванільний цукор;
  • щіпка солі.

Вишня може бути свіжою або замороженою.

Рецепт легко можна змінити додатковими інгредієнтами, які також вплинуть на первинний смак. Це можуть бути: черешня, слива, полуниця та інші ягоди або фрукти. За бажанням у тісто можна додати шматочки шоколаду або корицю. Позитивно на структуру тіста вплине рафінована рослинна олія, якщо додати її у кількості 70-80 г.

Приготування

Поетапне приготування тіста стане запорукою отримання смачної випічки:

  1. Підготувати вишні: якщо вони свіжі — промити, дати стекти воді, дістати кісточки, і залишити у ситі або друшляку, щоб стік сік. Коли вишня свіжоморожена, її можна дістати на початку приготування тіста. Достатньо буде, якщо вона трохи розтане. З соком треба вчинити так само — зайвий потрібно зцідити.
  2. Взяти яйця, розбити їх у ємність для замішування тіста і збити. Не обов’язково до крутої піни.
  3. Додати цукор, і збити ще 2 хвилини, щоб цукор трохи розчинився.
  4. Влити кефір, бажано кімнатної температури. Якщо у якості розпушувача додається сода, то її краще одразу змішати з кефіром. На цьому етапі за бажанням додається і рослинна олія.
  5. Всипати борошно, ванілін і розпушувач. Перемішати можна віночком. Він краще розбиває грудочки. Тісто має вийти не рідким, і не густим за структурою. Воно має густо стікати з ложки — широкою смугою. За умови нечастого помішування пиріг може піднятися і осісти. Зрештою вийде низький і щільний виріб. Якщо замісити тісто густо, то пиріг може вийти “гумовим”, тому що у рецепті немає ані масла, ані сметани — продуктів, які мають більшу жирність, ніж кефір.
  6. Форму для випічки змастити маслом. За бажанням використовується пергамент. Вилити у форму тісто, а зверху нього розкласти ягоди.
  7. Поставити випікати у духовку на 180° C градусів на 45-50 хвилин. Час залежить від можливостей духовки. Якщо вона нагрівається сильніше, то пиріг може приготуватися раніше. Зовнішній вигляд виробу підкаже, що він готовий. А переконатися можна за допомогою дерев’яної палички, якою потрібно проштрикнути пиріг. На ній не має залишатися жодних шматочків сирого тіста. Потрібно також враховувати, що вона може бути вологою, тому що вишня ще дасть додатковий сік під час випікання.
  8. Готовий пиріг треба дістати з форми, а після охолодження посипати цукровою пудрою.

Джерело



Переглядів: 312