Перлова каша як джерело колагену для шкіри та спосіб її правильного приготування

Кулінарні рецепти

Заповнити нестачу колагену у шкірі можна за допомогою перлової каші.

Завдяки колагену шкіра залишається молодою і свіжою, а також пружною. Однак його нестача може призвести до появи зморшок і складок. Існує каша, яка здатна стимулювати вироблення важливого білка і тим самим омолоджувати та поповнювати організм вітамінами, мінералами і корисними речовинами.

Корисні властивості перловки

Ячмінь полюбляли вживати у їжу ще за часів Київської Русі і називали перловою кашею. А назву таку отримала вона через те, що нагадує перлину. Раніше перловка і зовсім вважалася делікатесом, а дозволити її могли собі лише заможні люди. Деякі господині вкрай рідко готують ячмінну кашу, і даремно. Адже це справжнє джерело не лише вітамінів і мінералів, а й поживних речовин, які потрібні для організму людини. Тому варто додати кашу у свій раціон харчування.

Варена перловка містить у собі амінокислоти, які потрібні для вироблення колагену. Адже він настільки необхідний для молодості шкіри. Також у перловці є багато вітамінів (Е, А, РР і група В). Крім того, що каша допомагає підтримувати рівень колагену у нормі, вона ще й допомагає скинути зайві кілограми. Ситна і при цьому малокалорійна перловка містить також клітковину, яка виводить шлаки і токсини з організму.

Як варити кашу

Насамперед слід добре промити перловку, щоб не залишилося ані пилу, ані бруду. Слід висипати крупу у зручну ємність, налити воду, гарненько перемішати, злити і зробити таким чином кілька разів, поки вода не стане повністю прозорою. Далі слід знову залити перловку чистою водою і залишити її настоюватися протягом 4 годин. А варити кашу краще у каструлі великого розміру. Під час процесу приготування крупа збільшиться приблизно у 5 разів.

Спосіб приготування смачної каші

Інгредієнти

  • сіль — за смаком;
  • вершкове масло — 30 грамів;
  • вода — близько 5 склянок;
  • крупа перлова — 1 склянка.

Приготування

  1. Насамперед крупу слід добре промити під проточною водою, після чого залити чистою і холодною водою.
  2. Поставити на піч, довести до кипіння і зменшити вогонь.
  3. Варити крупу протягом 45 хвилин.
  4. Далі злити воду, додати вершкове масло, а також сіль за власним смаком і гарненько усе перемішати.
  5. Тепер слід дати каші постояти 10 хвилин, а потім її можна вживати. За бажанням у неї додають спеції.

Джерело



Переглядів: 301